Connect with us

technokrata

Hamarosan jobb találatokat adhat a Google

Google-RT

Dotkom

Hamarosan jobb találatokat adhat a Google

A Google hivatalos oldalán jelentette be, hogy hamarosan módosítja keresőalgoritmusát, amelynek célja, hogy a félrevezető előszobaoldalakat kiszűrjék a találatok közül.

Kiszűrni a webszemetet

A cég közleménye szerint az utóbbi időben megnövekedett az un. előszobaoldalak száma, amely rontja a találati lista minőségét, és céljuk ezen oldalak kiszűrése, azaz büntetése – írja az ite.hu SEO portál.

Előszobaoldalak alatt a Google olyan oldalakat ért, amelynek célja, hogy a keresőkből érkező látogatókat egy bizonyos oldalra vigyenek át. Például olyan listát mutatnak, ahol a lista minden pontja ugyan arra az oldalra visz.

Szintén az előszobaoldalak közé tartoznak az olyan weboldalak, amelyek webáruházakba irányítják át a látogatókat, ahol a vásárlásért a kiinduló oldal tulajdonosa jutalékot kap.

A Google már több mint tíz éve küzd az ilyen oldalak ellen, több-kevesebb sikerrel. A mostani módosítással vélhetően további előszobaoldalakat tudnak majd kiszűrni.

google-not-provided

Hazai oldalakat is érinthet

A Google szigorítása a hazai kkv szektort is érintheti, ugyanis a Google algoritmusai olykor ártatlan oldalakat is büntetnek.  A Google több kérdést is megfogalmazott, amelynek segítségével a weboldaltulajdonosok eldönthetik, hogy oldalaik, vajon előszobaoldalnak minősülnek-e a kereső szemében:

– az oldal a keresőmotorokra van optimalizálva és az a célja, hogy a látogatókat az oldal relevánsabb, vagy használhatóbb részére irányítsa?

– az oldal, amúgy hasznos listákat (termék, helyek) duplikál, amelyek már megtalálhatóak az oldalon, abból a célból, hogy több keresőforgalmat szerezzen?

Sajnos a Google meghatározása nem egyértelmű. Így például, ha egy vízszerelő több városban is nyújt szolgáltatást és külön aloldalakat hoz létre az egyes településekre, ahonnan a kapcsolat oldalra irányít át, az akár büntetésre is számíthat.

A bejelentés bár pontos dátumot nem közöl, de, azt írja, hogy „hamarosan” várható az algoritmus módosítás, amely az érintett oldalak széles körét érintheti majd.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák