Connect with us

technokrata

Eljön a 3D nyomtatás kora?

carbon3d

Dotkom

Eljön a 3D nyomtatás kora?

Kétszer gyorsabb technológiával állt elő a Carbon3D.

A 3D nyomtatás egy rendkívül hasznos technológia, hiszen segítségével számtalan eszközt készíthetünk el, legyen szó akár épp otthoni vagy orvosi környezetről. Gyakran azonban probléma, hogy a nyomtatás igen lassan megy végbe, hiszen jelen esetben többről van szó, mint a hagyományos, tintás nyomtatónál.

carbon3d

Carbon3D legújabb fejlesztése új kapukat nyithat meg a 3D nyomtatás előtt, hiszen a gyártó állítása szerint 25 és 100% közötti gyorsulás eredményezhető az általuk megalkotott eljárással. Joseph DeSimone, a vállalat egyik alapítója szerint a jelenlegi technológia nem forradalmasította a gyártást, mivel túlságosan is lassú. Az általuk megalkotott eljárás lényege, hogy nem rétegről rétegre készítik el a terméket, hanem egy speciális, fotokémiai eljárással egyetlen művelettel kész terméket emelnek ki az eszközből. 

Ahogy a videón is látható, a CLIP technológia már lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségben készítsenek eszközöket. Erre számít a Carbon3D is, a vállalat reményei szerint akár már az idei év végén megkezdődhet a termékekkel a sorozatgyártás. Erre igen nagy esély is van, a gyártó ugyanis eddig már 41 millió dollárt szedett össze különböző területekről, kizárólag azért, hogy elkezdjék gyártani ezt az impozáns terméket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek