Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eljön a 3D nyomtatás kora?

Dotkom

Eljön a 3D nyomtatás kora?

Kétszer gyorsabb technológiával állt elő a Carbon3D.

A 3D nyomtatás egy rendkívül hasznos technológia, hiszen segítségével számtalan eszközt készíthetünk el, legyen szó akár épp otthoni vagy orvosi környezetről. Gyakran azonban probléma, hogy a nyomtatás igen lassan megy végbe, hiszen jelen esetben többről van szó, mint a hagyományos, tintás nyomtatónál.

carbon3d

Carbon3D legújabb fejlesztése új kapukat nyithat meg a 3D nyomtatás előtt, hiszen a gyártó állítása szerint 25 és 100% közötti gyorsulás eredményezhető az általuk megalkotott eljárással. Joseph DeSimone, a vállalat egyik alapítója szerint a jelenlegi technológia nem forradalmasította a gyártást, mivel túlságosan is lassú. Az általuk megalkotott eljárás lényege, hogy nem rétegről rétegre készítik el a terméket, hanem egy speciális, fotokémiai eljárással egyetlen művelettel kész terméket emelnek ki az eszközből. 

Ahogy a videón is látható, a CLIP technológia már lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségben készítsenek eszközöket. Erre számít a Carbon3D is, a vállalat reményei szerint akár már az idei év végén megkezdődhet a termékekkel a sorozatgyártás. Erre igen nagy esély is van, a gyártó ugyanis eddig már 41 millió dollárt szedett össze különböző területekről, kizárólag azért, hogy elkezdjék gyártani ezt az impozáns terméket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés