Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ingatlanpiacra is hatással lehet a brókerbotrány!

Dotkom

Az ingatlanpiacra is hatással lehet a brókerbotrány!

Rendkívül sokat tervezték a közeljövőben, hogy a beinduló ingatlanpiacba fektetnek és felveszik a pénzüket a Quaestor és a Buda Cash befektetéseikből- Mondja Molnár Kristóf az Openhouse Országos Ingatlan Franchise vezetője!

Számos ügyfélnél lehetetlenült el a közeljövőben tervezett ingatlanvásárlás, hiszen nem tudnak hozzájutni a befektetéseikhez és a teljes bizonytalanság miatt nem tudnak és nem is mernek lépni!

„Páran még ennél is szerencsétlenebbül jártak, hiszen lefoglalózták az ingatlant és a fennmaradó részletet akarták a bebukott cégeknél tartott forrásaikból fedezni. Ők nagy valószínűséggel, nem tudnak, vagy nem akarnak egyéb forráshoz jutni – bankhitelhez, családi segítséghez, vagyontárgyak eladásából szerzett fedezethez – így a foglaló összegét is elveszíthetik.” – ecsetelte Molnár Kristóf.

botrany

Molnár Kristóf rövid távon keresleti visszaesést prognosztizált az ingatlanon, hiszen tízezrekről van szó, akik nem kapják vissza a pénzüket és így nem is tudnak ingatlant vásárolni. Közép- és hosszabb távon viszont az ingatlanpiac lehet a legnagyobb nyertese a brókerbotránynak, hiszen a minimális kamat a bankbetéten és a teljes bizonytalanság a befektetési piacon az ingatlan felé terelheti a befektetőket és a megtakarítással rendelkező magánszemélyeket is. „Nem beszélve arról, hogy 15% körüli eladási volumenélénkülés és árnövekedés is lezajlott a közelmúltban” – ami az Openhouse szakemberei szerint tovább fog folytatódni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés