Connect with us

technokrata

Új szabványra válthat a Google

usb-c

Dotkom

Új szabványra válthat a Google

Egységesítheti a csatlakozókat a kaliforniai gyártó.

Alaposan felhördült a piac, amikor hétfőn az Apple bemutatta az új MacBook-ot, rajta alig egy darab USB-C csatlakozóval. Mivel jelenleg még az USB 3.0 az ipari sztenderd, ezért egy 79 dolláros adapterre van szükség, hogy a hagyományos csatlakozóval érkező eszközöket is ráköthessük a méregdrága újdonságra.

Ez azonban hamar megváltozhat, hiszen az Apple mellett a Google is az élharcosa kíván lenni az USB-C őrületnek. A legújabb információk szerint a kaliforniai gyártó azon dolgozik, hogy a jövőben megjelenő okostelefonjaira a microUSB helyett már az egységes USB-C kerüljön fel. Az újdonság előnye, hogy amellett, hogy áramfelvételt is lehetővé tesz, több, most még különálló csatlakozót is egyetlen, apró házba integrál. Így a jövőben elfejethetjük az USB, a HDMI és a VGA kábeleket, elég lesz egyetlen USB-C, legalábbis ha a többi gyártó is így akarja majd.

usb-c

A Google-ön biztosan nem fog múlni,  Adam Rodriguez a gyártó termékmenedzsere egy interjúban leszögezte, hogy mindent megtesznek azért, hogy az okostelefonokon és a Chromebook-ok fedélzetén is megtalálható legyen az új szabvány. Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek