Connect with us

technokrata

A Nokia sorsára juthat a Samsung?

Models hold new Galaxy S III devices as they pose for photographers during an event to launch the smartphone in the local market at the headquarters of Samsung Electronics in Seoul

Dotkom

A Nokia sorsára juthat a Samsung?

A Cyanogen vezetője nem jósol túl nagy jövőt a márkának. Az Apple-t sem kímélte.

A mobiltelefonos piac az elmúlt években óriási változáson ment keresztül, ismeretlen márkák törtek magasba, míg régi királyok tűntek el a süllyesztőben. Ha 2010-ben azt mondjuk, hogy Xiaomi, Huawei vagy Oppo, a legtöbben furán néztek volna ránk, a Nokia nevet viszont senkinek sem kellett bemutatni. Mára utóbbi gyakorlatilag felhagyott az okostelefonos szerepléssel, a legújabb készülékeiket Microsoft felirat alatt találjuk. A korábban említett márkák azonban köszönik szépen, jól vannak, apró “garázscégekből” nemzetközi szereplőkké fejlődtek.

Samsung-Galaxy-S5-back

Kirt McMaster, a neves Android alapú rendszert, a Cyanogen OS-t készítő Cyanogen vállalat vezérigazgatója Business Insider-nek árulta el a véleményét a piaci mozgásokkal kapcsolatban. Szerinte a Samsung az elkövetkezendő 5 évben a Nokia sorsára jut majd és a helyét a kínai konkurensek veszik át. Nem volt túl optimista az Apple-lel kapcsolatban sem, véleménye szerint az alsókategória totális ignorálása miatt főhet majd a feje a jövőben a kaliforniai gyártó vezetőségének.

Épp ezekben, az olcsóbb, megfizethetőbb áron kínált telefonokban van nagy sikere a Cyanogen-nek, a cég ugyanis a letisztult, kis hardverigényű rendszerével  jobb alternatívát kínál a gyári megoldásoknál. McMaster szavait azért érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen pont a saját vállalatát fényezte, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a gyors változások miatt tényleg minden, ma még elképzelhetetlennek tűnő fordulat is megtörténhet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek