Connect with us

technokrata

Hiperskálázhatóvá vált az Ericsson felhő-alapú rendszere

Ericsson Cloud System

Dotkom

Hiperskálázhatóvá vált az Ericsson felhő-alapú rendszere

A Hálózatba kapcsolt társadalom fejlődésével a kockázatmentes és nagy sebességű felhő iránti igény egyre alapvetőbb. A jelenlegi felhőalapú termékek és megoldások használatakor a vezetőknek a gyorsaság és a kockázat között kell választaniuk. A legnagyobb vállalatok 74%-ának vannak a biztonsággal és a vállalati informatikai irányítással kapcsolatos problémái.

Az Ericsson (NASDAQ: ERIC) bemutatta az Ericsson Cloud System elnevezésű felhőalapú rendszerének új hardverét és szoftverét ezen igények kielégítésére, mellyel a teljesítmény, az üzemeltetés, a szabványosság és a gazdaságosság korábban nem látott szintje érhető el. A rendszer több felhőben képes egyszerre dolgozni, versenyképes és nagy hozzáadott értékű szolgáltatások megvalósítását téve lehetővé a szolgáltatók és nagyvállalati ügyfeleik részére.

Az Ericsson felhőalapú rendszerébe tartozó új termékek: az Intel® Rack Scale architektúrára épülő Ericsson HDS 8000 (Hyperscale Datacenter System, hiperskálázható adatközpont rendszer), az Ericsson Secure Cloud Storage és az Ericsson Continuum ®, mit az Apcera-ban végrehajtott beruházásnak köszönhetően került az Ericsson termékpalettájára, és a hibrid felhő kezelésére szolgáló legfejlettebb szabályok által vezérelt platform a világon.

Ericsson Cloud System

Az adatok, alkalmazások és megosztott felhőalapú infrastruktúrák mostantól kezdve biztonságosan és az előírásoknak megfelelően automatizálhatók és irányíthatók, megfelelve a globális vállalatok üzleti igényeinek és az egyes országokban hatályos szabályozásnak. A platform lehetővé teszi, hogy a vállalkozások az új technológia bevezetésével párhuzamosan növeljék a rendszereik iránti bizalmat.

Az Ericsson HDS 8000 az Intel® Rack Scale architektúrán alapuló új generációs hiperskálázható adatközpont-rendszere fizikailag szétválasztott hardvereszközökre épül, amely a hatékonyság, a kihasználtság, az automatizálás, valamint a bekerülési és üzemeltetési költségek számottevő javulását biztosítja a szolgáltatók számára.

Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója szerint: „Bár az infokommunikációs ágazatban exponenciális sebességgel zajlik a technológiai átalakulás, az infrastruktúrába történő beruházások nem nőhetnek ilyen mértékben. Az Intellel és más piacvezető nagyvállalatokkal közösen a szoftvert és hardvert egyaránt felölelő hiperskálázható megoldásokat vezetünk be, és ezzel az architektúra és a gazdaságosság szempontjából radikálisan átalakítjuk a jövő adatközpontjaira vonatkozó elképzeléseket.”

Brian Krzanich, az Intel Corporation vezérigazgatója a következőképpen vélekedik: „Úgy gondoljuk, hogy az ágazat szempontjából fontos az együttműködés a hálózati infrastruktúra átalakítása, valamint a távközlési, felhőalapú és adatközpont szolgáltatások fejlesztésének meggyorsítása érdekében. Az Ericsson-nal közös fejlesztéseink és az Intel® Rack Scale architektúra alkalmazása az Ericsson megoldásaiban ösztönzi fogja az innovációt az adatközpontok fejlesztése területén.”

A HDS 8000 optikai kapcsolatot használ. A fizikailag szétválasztott hardver-architektúrának az optikai kapcsolattal történő párosítása kiküszöböli az elektromos kapcsolatok távolsággal és kapacitással összefüggő hagyományos korlátait. Mindez az erőforrások hatékonyabb összevonását teszi lehetővé, ami a rendszer kihasználtságát és energiafogyasztását is pozitívan befolyásolja.

Az Ericsson Secure Cloud Storage adatszolgáltatásokat tartalmazó előre integrált portfolió, amely kiegészíti a szabályok által vezérelt hibrid PaaS réteget, és egyszerűsíti a felhő alapú és adatokban gazdag új alkalmazások bevezetését. Az adatszolgáltatásokból álló portfolió olyan új piacvezető felhőalapú szoftveres adatbázisokat nyújt, amelyek a hagyományos relációs adatbázisok mellett a felhőhöz tervezett és big data NoSQL típusú adatbázisokat egyaránt felölelik. Az Ericsson a felhőhöz tervezett adattárolási szolgáltatások terén piacvezető Cleversafe vállalattal működik együtt ezen a területen. Az Ericsson elsőként bejelentett terméke egy olyan biztonságos adattárolási rendszer, amely képes a hozzáférést szabályok alapján ellenőrizni, továbbá garantálni az adatok és rendszerek szolgáltatói szintű biztonságát, valamint az adatok integritását.

Az Ericsson Continuum® egy egyedi, szabályok által vezérelt PaaS, amely az alkalmazások bevezetésének, összehangolásának és irányításának hibrid felhőalapú támogatását biztosítja. A megoldás támogatja a több felhőt átfogó hibrid felhőket, amely a globális vállalatok számára lehetővé teszi, hogy egyszerre használják ki a nyilvános hozzáférésű felhő, a magán-felhő és az ipari felhő infrastruktúra-erőforrásait annak érdekében, hogy erős informatikai irányítás és ellenőrzés mellett a lehető legjobb teljesítményt, mozgékonyságot, méretet, költséghatékonyságot és megfelelést valósítsák meg, illetve alkalmazzák. Az Ericsson Continuum a Docker konténerek legbiztonságosabb bevezetését is lehetővé teszi.

Az Ericsson Cloud System az Ericsson Network Software 15B verziójában teljes mértékben támogatja az OPNFV-t is ezáltal biztosítva a felhőalapú távközlési megoldások sikeres bevezetését.

A barcelonai Mobil Világkongresszuson az Ericsson a digitális iparosítási stratégia megvalósításának lehetséges módját és az ezt elősegítő különféle termékeit és megoldásait is bemutatja. Az Ericsson Cloud-dal kapcsolatos további információk: www.ericsson.com/cloud

Az Ericsson a 2015-ös Mobil Világkongresszuson

Az Ericsson a 2015-ös barcelonai Mobil Világkongresszuson világvezető technológiákat, szolgáltatásokat és innovációkat mutat be. A Hálózatba kapcsolt társadalom teljes iparágakat alakít át. Az IKT eszközei az üzlet, az emberek és a társadalom mindennapi alapvető részévé váltak. Élen járunk hardver, szolgáltatások és szoftver megoldásainkkal, amelyek elősegítik a mobilitás, a szélessáv és a felhő fejlődését, megteremtve az alapját új ekoszisztémáknak és az iparágak átalakulásának. A változáshoz, amit az átalakulás hoz mindenki hozzájárulhat. Ezért idén a Mobil Világkongresszuson arról beszélünk majd, hogy a Hálózatba kapcsolt társadalomban miként segítjük az átalakulást választókat a digitális lehetőségek kiaknázásában.

Az Ericssont az MWC-n a 2-es csarnok 2N60-as standján találja. Kövessen bennünket a @EricssonTwitter csatornán és csatlakozzon a párbeszédhez a #MWC15-ön keresztül! Szakértőink és a Hálózatba kapcsolt társadalom evangelistáinak írásait az esemény ideje alatt a blog-unkon olvashatja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle