Connect with us

technokrata

Gyengülő euró: Van, aki jól jár vele!

carproduction

Dotkom

Gyengülő euró: Van, aki jól jár vele!

A gyengülő euró sokak számára rémálom, másoknak viszont óriási lehetőségeket rejt.

Az euró gyengülésének lehetséges hatásait vizsgálta meg a Moody’s, az általuk közzétett elemzésből pedig igen érdekes információk derülnek ki. A közös európai valuta gyengülése például óriási lehetőségekkel kecsegtet az autógyártók számára, a BMW, az Audi és a Daimler hatalmas összegeket nyerhet. Az Egyesült Államokban ugyanis rendkívül népszerűek a három márka prémium típusai, az Európában gyártott, de oda exportált autókból a gyenge valuta miatt most minden korábbinál nagyobb nyereséget zsebelhetnek be. Jól járnak az idegenforgalmi és a vegyipari vállalatok is. A Moody’s elemzése külön kiemeli a Lanxesst, a szintetikus gumi előállításával foglalkozó vállalat legnagyobb exportpiaca ugyanis az Egyesült Államok. 

carproduction

A vesztesek közé tartoznak az európai légitársaságok is. Mivel a gyenge európai valuta hatására az itteni célpontok olcsóbbá vállnak, a külföldiek nagyobb eséllyel jönnek majd ide, azonban őket nem egy itteni légitársaság szállítja majd. Fordítva viszont magasabb árakkal találkoznak az európai utazók, így ők elképzelhető, hogy csak a egy közelben lévő célpontot választanak majd.

A hitelminősítő szerint nem valószínű, hogy a közeljövőben megváltozik a helyzet, 2017 előtt nem számítanak jelentős erősödésre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek