Connect with us

technokrata

Láthatatlanná tesz az AVG szemüvege

avgszemuveg

Dotkom

Láthatatlanná tesz az AVG szemüvege

Különleges szemüveggel rukkolt elő a vírusirtókkal ismerté vált AVG.

Napjainkban számítógépes rendszerek tucatjai követik figyelemmel az életünket. Amellett, hogy egy bevásárlás során a kamerák minden lépésünket látják, a számítógépek is egyre jobb arcfelismerő rendszerrel jönnek le a gyártósorról.

avgszemuveg3

Épp ezért egyre többen vannak olyanok, akiknek elegük van ebből és szeretnének eltűnni. Pontosan nekik készült az AVG elektronikus szemüvege, ez ugyanis “láthatatlanná” teszi őket a kíváncsi kamerák elől. Legyen szó akár egy biztonsági berendezésről vagy épp a Facebook arcfelismerőjéről, a szemüvegre épített LED-ek által kibocsájtott fény alaposan összezavarja a rendszereket, melyek így képtelenek értelmezni az emberi arcot.

avgszemuveg2

 

Ne gondoljunk arra, hogy a szemüveg nevetségessé teszi a viselőjét, a LED-ek olyan, infravörös fényt bocsájtanak ki, melyet emberi szem nem, csak a kamera “lát”. A további védelemért pedig még egy fényvisszaverő réteggel is bevonták a keretet, így még a legkomolyabb biztonsági berendezések sem jutnak eredményre.

Sajnos még közel sem ért véget a keret fejlesztése, így arról nincs információnk, hogy a berendezés mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle