Connect with us

technokrata

Összefog az Invitel és a Microsoft

Cloud computing

Dotkom

Összefog az Invitel és a Microsoft

Az Invitel a Microsofttal partnerségben bővíti felhőszolgáltatásait.

Február 26-án, az Invitel Kozma utcai adatközpontjában jelentette be a Microsoft és az Invitel a két cég közötti együttműködési megállapodás létrejöttét.

A megállapodás értelmében az Invitel, kiemelt IT szolgáltatóként partnerségre lépett a Microsofttal, így ötvözheti saját adatközponti, illetve felhő alapú megoldásait a Microsoft Cloud Platform szolgáltatásaival. Ennek eredményeként a Microsoft SPLA (Service Provider License Agreement) Partnerei közül Magyarországon egyedül az Invitel rendelkezik Cloud OS Network Silver Partnerségi státusszal. 

A Microsoft Cloud Platform (elemei a Windows Server 2012 R2, Hyper-V, System Center 2012 R2 és az Azure Pack) integrációjával, a Microsoft technológiákban rejlő automatizálási lehetőségek alkalmazásával, illetve a szolgáltatások Microsoft Azure-ba történő kiterjesztésének köszönhetően az Invitel ügyfelei számára rugalmasabb elérhetőséget biztosíthat, és az ügyfelek igényeire szabott kedvező ár/érték arányt érhet el.

cloud2

A hibrid infokommunikációs megoldások infrastruktúrájának Európa egyik legmodernebb adatközpontja, az Invitel által tavaly megvásárolt Kozma utcai DataCenter ad helyet. Mára – vezető, független tanúsító szervezetek elemzése szerint – az Invitel az adatközponti szerverelhelyezés terén a második legnagyobb szereplő lett a hazai piacon, míg adatközponti szolgáltatásokban a harmadik helyen áll.

„A Microsoft és az Invitel között született megállapodással társaságunk fontos lépést tesz a valós hibrid felhőmegoldások irányába. Az Invitel saját adatközpontját és a Microsoft Azure felhő kapacitását felhasználva rugalmas és testreszabott megoldásokat kínálhatunk a kulcsfontosságú stratégiai irányként meghatározott felhőszolgáltatások piacán” – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója. „Bár a nemzetközi trendeket követve hazánkban is egyre jobban terjednek a felhő alapú üzleti megoldások, a vállalkozások jó része még óvatos e téren. Ennek részben az ismeretek hiánya, a bizalmatlanság, illetve egyéb adatbiztonsági aggályok a fő okai. A Microsoft és Invitel együttműködése éppen ezért nemcsak cégeink számára tekinthető mérföldkőnek, meggyőződésem, hogy az egész hazai infokommunikációs szektor fejlődése szempontjából is kulcsfontosságúnak tekinthető” – tette hozzá.

 A megállapodás kapcsán Németh Zsolt, a Microsoft kis- és középvállalati szegmens vezetője elmondta: „Az Invitel a Microsoft stratégiai partnere lett azáltal, hogy az egyik legnagyobb magyarországi adatközponttal rendelkező szolgáltató cégként adatközponti kapacitását a Microsoft Cloud Platform megoldásaival integrálta, és lehetővé teszi annak kiterjesztését a Microsoft felhőjébe is – ebbe beleértve a Microsoft Azure, illetve az Office 365 felhőszolgáltatásokat is. Ezzel az Invitel lehetővé teszi a hazai ügyfelek számára a teljes átjárhatóságot saját ügyféloldali adatközpontjai, az Invitel Kozma utcai DataCentere és a Microsoft Azure között.”

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő