Connect with us

technokrata

Összefog az Invitel és a Microsoft

Cloud computing

Dotkom

Összefog az Invitel és a Microsoft

Az Invitel a Microsofttal partnerségben bővíti felhőszolgáltatásait.

Február 26-án, az Invitel Kozma utcai adatközpontjában jelentette be a Microsoft és az Invitel a két cég közötti együttműködési megállapodás létrejöttét.

A megállapodás értelmében az Invitel, kiemelt IT szolgáltatóként partnerségre lépett a Microsofttal, így ötvözheti saját adatközponti, illetve felhő alapú megoldásait a Microsoft Cloud Platform szolgáltatásaival. Ennek eredményeként a Microsoft SPLA (Service Provider License Agreement) Partnerei közül Magyarországon egyedül az Invitel rendelkezik Cloud OS Network Silver Partnerségi státusszal. 

A Microsoft Cloud Platform (elemei a Windows Server 2012 R2, Hyper-V, System Center 2012 R2 és az Azure Pack) integrációjával, a Microsoft technológiákban rejlő automatizálási lehetőségek alkalmazásával, illetve a szolgáltatások Microsoft Azure-ba történő kiterjesztésének köszönhetően az Invitel ügyfelei számára rugalmasabb elérhetőséget biztosíthat, és az ügyfelek igényeire szabott kedvező ár/érték arányt érhet el.

cloud2

A hibrid infokommunikációs megoldások infrastruktúrájának Európa egyik legmodernebb adatközpontja, az Invitel által tavaly megvásárolt Kozma utcai DataCenter ad helyet. Mára – vezető, független tanúsító szervezetek elemzése szerint – az Invitel az adatközponti szerverelhelyezés terén a második legnagyobb szereplő lett a hazai piacon, míg adatközponti szolgáltatásokban a harmadik helyen áll.

„A Microsoft és az Invitel között született megállapodással társaságunk fontos lépést tesz a valós hibrid felhőmegoldások irányába. Az Invitel saját adatközpontját és a Microsoft Azure felhő kapacitását felhasználva rugalmas és testreszabott megoldásokat kínálhatunk a kulcsfontosságú stratégiai irányként meghatározott felhőszolgáltatások piacán” – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója. „Bár a nemzetközi trendeket követve hazánkban is egyre jobban terjednek a felhő alapú üzleti megoldások, a vállalkozások jó része még óvatos e téren. Ennek részben az ismeretek hiánya, a bizalmatlanság, illetve egyéb adatbiztonsági aggályok a fő okai. A Microsoft és Invitel együttműködése éppen ezért nemcsak cégeink számára tekinthető mérföldkőnek, meggyőződésem, hogy az egész hazai infokommunikációs szektor fejlődése szempontjából is kulcsfontosságúnak tekinthető” – tette hozzá.

 A megállapodás kapcsán Németh Zsolt, a Microsoft kis- és középvállalati szegmens vezetője elmondta: „Az Invitel a Microsoft stratégiai partnere lett azáltal, hogy az egyik legnagyobb magyarországi adatközponttal rendelkező szolgáltató cégként adatközponti kapacitását a Microsoft Cloud Platform megoldásaival integrálta, és lehetővé teszi annak kiterjesztését a Microsoft felhőjébe is – ebbe beleértve a Microsoft Azure, illetve az Office 365 felhőszolgáltatásokat is. Ezzel az Invitel lehetővé teszi a hazai ügyfelek számára a teljes átjárhatóságot saját ügyféloldali adatközpontjai, az Invitel Kozma utcai DataCentere és a Microsoft Azure között.”

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle