Connect with us

Felszállásra kész a Solar Impulse

First Test Flight of Solar Impulse 2 in Abu Dhabi, United Arab Emirates

Dotkom

Felszállásra kész a Solar Impulse

Hamarosan indul világ körüli útjára a Solar Impulse napenergia-meghajtású repülőgép az ABB partneri támogatásával

Megkezdődött a visszaszámlálás: a Solar Impulse, felszállásra kész! Az ABB innovációs és technológiai együttműködő partnere a kísérleti projektnek, amelynek keretén belül Bertrand Piccard és André Borschberg  napenergiával hajtott repülőgépükkel körberepülik a Földet.

A gép jelenleg az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dzabiban található Al Bateen Executive reptérről hamarosan elindul az Ománi Szultánság fővárosa felé, Muscatba (célállomása: Muscat Nemzetközi Repülőtér, MCT/OOMS). Ez lesz a Solar Impulse első repülőútja Abu Dzabiból. A fosszilis üzemanyagot nem igénylő, kizárólag napenergia-meghajtású gép kb. 12 óra alatt teszi majd meg a 400 km-es távolságot. Masdar, a Solar Impulse helyi partnere, látta  vendégül és segítette a gép legénységét, hogy elvégezhessék a Si2 összeszerelését és a repülőút előtt szükséges teszteket és gyakorlást. A Masdar építi Masdar City-t, amely kiváló példája lesz megújuló energiaforrások és a tiszta technológiák használatára.

First Test Flight of Solar Impulse 2 in Abu Dhabi, United Arab Emirates

A gép elő repülőútjára elkészült az új repülésirányító központ is, aminek az átadásán II. Albert monacói herceg is részt vesz. Ez a központ fogja irányítani a Solar Impulse első világkörüli útját, illetve műholdas kapcsolaton keresztül ideérkeznek majd be a repülőút legfontosabb adatai. Az irányító központ személyzetének lesz a feladata, hogy elemezze a meteorológiai adatokat, kiszámítsa a repülés pontos útvonalát, illetve szükség esetén módosítsa az útvonalat, beszerezze a fel- és leszállási engedélyeket, és megoldja az esetleges technikai problémákat.

First Test Flight of Solar Impulse 2 in Abu Dhabi, United Arab Emirates

Az ABB és a Solar Impulse szívügyének tekinti a megújuló energiaforrások hasznosítását, ezért folyamatosan olyan új és kreatív módszerek kifejlesztésén dolgozik, amelyek hozzájárulnak a jövő energiával kapcsolatos kihívásainak újszerű megoldásához. Mindkét cég jelentős technológiai fejlesztésekkel büszkélkedhet a megújuló energia felhasználók számára történő átalakítása terén, valamint az energiatárolás területén.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő