Connect with us

technokrata

Lenyűgöző Google mesterséges intelligenciája

deepmind

Dotkom

Lenyűgöző Google mesterséges intelligenciája

Órák alatt elsajátít egy játékot a DeepMind fejlesztése.

Még tavaly vásárolta fel a DeepMind Technologies-t a Google. A kaliforniai gyártó az üzlettel egy, a mesterséges intelligenciában jártas céghez jutott. A vállalatban rejlő kvalitások megcsillanására azonban mostanáig várnunk kellett, a Nature című tudományos magazinban megjelent tanulmány azonban könnyedén rávilágít, hogy miért is kötött kiváló üzletet a Google.

A szoftver segítségével ugyanis a számítógép képes felismerni és megoldani a rá nehezedő problémákat. Ezt egy Atari játékkollekcióval szemléltették, a klasszikus játékokat ugyanis a gép -egy kis tanulás után- rendre végigjátszotta. Az alábbi videón jól látható, ahogy a Breakouts játékot sajátítja el a számítógép:

Dr. Demis Hassabis, a DeepMind fejlesztési alelnöke szerint a rendszer zsenialitása abban rejlik, hogy nincs szükség előzetes információk megadására, a számítógép maga, a nulláról tanulja meg, hogy hogyan érhet el sikert egy-egy játékban. Jelenleg ennek az időtartama alig néhány órát vesz igénybe.

Természetesen, ahogy minden újdonságnak, úgy a mesterséges intelligenciának is vannak ellenzői, Stephen Hawking szerint a technológia akár az emberiség végét is jelentheti. Hasonló félelme van a Tesla vezér Elon Musknak is, szerinte a jövő robotjai egy szempillantás alatt eltörölhetik az embereket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő