Connect with us

technokrata

Kínai gépekkel támad a Microsoft

Microsoft_CTE_3

Dotkom

Kínai gépekkel támad a Microsoft

Kedvező árú, kínai Windows-os gépek érkeznek a hazai boltokba.

Hamarosan új márkájú, Kínában gyártott Windows-os tabletek és okostelefonok jelenhetnek meg a hazai elektronikai boltokban. A Microsoft üzleti találkozón mutatta be a magyarországi forgalmazóknak a hazai piacon ma még részben ismeretlennek számító, ízléses dizájnnal és kiváló funkcionalitással rendelkező kínai márkákat.

A Marriott Courtyard Budapest City Center adott otthont február 26-án a Microsoft Magyarország által szervezett üzleti találkozónak. A meghívott hazai elektronikai kis- és nagykereskedők a magyar piacon ma még részben ismeretlennek számító kínai gyártók termékeivel találkozhattak a rendezvényen, akár konkrét üzleti megállapodásokat is köthettek a forgalmazásukról. A Microsoft Magyarország azért teremtett lehetőséget a kínai eszközök – okostelefonok és tabletek – bemutatkozására, mert termékeik kiválóan alkalmasak a Windows alkalmazások futtatására.

Microsoft_CTE_1

„A Microsoft célja, hogy megújítsa a produktivitást, lebontsa azokat a technikai akadályokat, amelyek az embereket ma meggátolják abban, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból, az idejükből. Egy mobil- és felhőorientált világban ezek az eszközök elérhető áron tesznek eleget az egyéni felhasználók és a vállalatok mobil élet- és munkastílus iránti igényeinek. Számunkra lényeges, hogy olyan szolgáltatásokat futtatnak, amelyek képesek értéket teremteni a felhasználók számára a privát életükben és a munkájukban egyaránt. A felhőszolgáltatások révén, mint például az Office 365 egy TeraByte OneDrive tárhellyel, az Xbox Live alkalmazások és az Azure, a felhasználók már helymegkötöttségek nélkül dolgozhatnak vagy szórakozhatnak” – hangsúlyozta Bábel Gabriella, a lakossági üzletág igazgatója.

2014 végén hazánkban is megjelentek az első, Windows 8-at futtató, alacsony árkategóriájú úgynevezett CTE (China Technology Ecosystem) tabletek. A Microsoft arra számít, hogy ezek szerepe tovább erősödik 2015-ben abban az alacsony árkategóriájú piaci szegmensben, amelyben ma még az androidos táblagépek dominálnak. A CTE gyártók ugyanis nagy választékban kínálnak ízléses dizájnnal és kiváló funkcionalitással rendelkező gépeket, amelyeket az ügyfelek speciális igényeire figyelemmel, kedvező áron és nagyon gyorsan képesek a piacra juttatni. Ezek eszközök a legújabb Intel Atom és Core M  processzorokkal vannak ellátva, amelyek a készülékekből a maximumot hozhatják a lehető legnagyobb akkumulátoros üzemidő mellett. A felhasználók a számukra leginkább megfelelő megoldás kiválasztásával jelentősen javíthatnak hatékonyságukon.

Microsoft_CTE_4

A Microsoft prognózisa szerint világszerte hamarosan több mint 3 milliárd embernek lesz internetkapcsolattal rendelkező eszköze, felhőalapú alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal. 2014-ben már 46 milló olyan táblagép volt, amelybe Intel processzor került – ezzel az eredménnyel a cég a kategória legnagyobb processzorbeszállítójává lépett elő. Az Intel célja, hogy a felhasználók a számukra legmegfelelőbb eszközt tudják kiválasztani, legyen szó csupán tartalomfogyasztásról, vagy például egy külső billentyűzet csatlakoztatása után tartalmak előállításáról. A Windows operációs rendszer használatával ráadásul megvalósul az átjárhatóság a táblagép, az asztali gép, a mobiltelefon és akár a játékkonzol között is. A felhasználók a számukra leginkább megfelelő megoldás kiválasztásával jelentősen javíthatnak hatékonyságukon, és a legújabb Intel Atom, illetve  Core M processzorok használatával a maximumot hozhatják ki az általuk kinézett készülékekből a lehető legnagyobb akkumulátoros üzemidő mellett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő