Connect with us

technokrata

Feltörték a Lenovo oldalát

lenovo-headquarters

Dotkom

Feltörték a Lenovo oldalát

Ez a bosszú a Superfish feltelepítéséért.

Néhány nappal ezelőtt robbant a bomba, miszerint a Lenovo által előretelepített Superfish nemhogy segítené, de inkább kárt okoz az újdonsült felhasználónak. Ez amellett, hogy bocsánatkérésre és egy, a program törlését lehetővé tevő útmutató kiadására kényszerítette a kínai gyártót, alaposan ártott a megítélésnek is.

lenovologo

A kálvária azonban ezután sem ért véget, hiszen tegnap este ismeretlenek feltörték a Lenovo.com-ot, aki pedig a webcímre kattintott, azt egy órán keresztül elégedetlen fiatalokat bámulhatott miközben a háttérben a High School Musical “Breaking Free” című száma szólt. A támadást a korábban a Sony rendszereit is megtámadó Lizard Squad vállalta magára. A csapat egyszerűen átirányította a Lenovo oldalára érezőket a saját maga által szerkesztett tartalomra. 

Az oldalon való garázdálkodásnál aggasztóbb, hogy néhány levélhez is hozzáfértek, ezekben állításuk szerint a Superfish botrányról leveleznek a Lenovo alkalmazottjai. A weboldalt azóta egyébként helyreállították már, a kínai vállalat most a betörés következményeit vizsgálja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle