Connect with us

technokrata

Középiskolás tanuló törte fel egy autó rendszerét

car-hacking

Dotkom

Középiskolás tanuló törte fel egy autó rendszerét

Egy tréning keretében jutott be az autó rendszerébe a fiatal diák.

Egy mai gépjárműre már aligha tekinthetünk úgy mint fém és műanyag alkatrészek összessége, a technológiai fejlettség mostani szintjén inkább mobil számítógépekről, semmint hagyományos autókról van szó. Ez kétségtelenül fejlett biztonsági és kényelmi funkciókat eredményez, azonban új veszélyeket is rejt, hiszen ahogy a laptopot, úgy az autót is fel lehet már törni.

car-hacking

Pontosan ezt csinálta egy 14 éves középiskolás diák, aki a Delphi Automovie 5 napos tréningjén vett részt. A tanuló mindössze egyetlen éjszaka alatt, az általa vásárolt, körülbelül 15 dollár értékű alkatrészekből egy olyan eszközt rakott össze, amivel másnap egy pillanat alatt hozzá tudott férni az egyik  tesztautó számítógépéhez.

 Dr. Andrew Brown Jr, a Delphi Automovie műszaki vezetője szerint ez általában heteket vesz igénybe a legtapasztaltabb kollégái számára, így igen nagy meglepetésként érte őket, amikor a diák kénye-kedve szerint elindíthatta a motort, vezérelte az ablaktörlőt vagy épp kinyitotta a központi zárat. Azért pánikra nincs ok, hiszen a fék és gáz vezérlésére nem volt lehetősége, de azért mindenképpen jó tanulsággal szolgálhat a gyártók számára, hogy lassan nemcsak töréstesztek alapján kell megbizonyosodni arról, hogy a bent ülők tényleg a legnagyobb biztonságban vannak. Jöhetnek hát a hackertesztek! Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő