Connect with us

technokrata

A felhő betör a vállalati piacra is

Cloud computing

Dotkom

A felhő betör a vállalati piacra is

A Barracuda a felhőalapú adattárolás vállalati szintű elterjedését jósolja 2015-re.

A Barracuda Networks, Inc. (NYSE: CUDA), a felhőhöz kapcsolódó biztonsági és tárolási megoldások egyik vezető szállítója közzétette előrejelzéseit a közeljövőben várható trendekről a tárolási megoldások terén. A vállalat értékelése szerint 2014 izgalmas év volt az adattárolási iparág számára, mivel egyre több vállalat helyezte át elsődleges tárhelyét a felhőbe, illetve sok helyen vezettek be felhőalapú irodai alkalmazásokat és levelezési megoldást. A Barracuda éves előrejelzése szerint ezek a trendek 2015-ben is folytatódnak. A vállalat prognózisa továbbá az alábbiakat körvonalazza: 

1. A felhőalapú erőforrások alkalmazása az elsődleges szolgáltatásokban további lendületet kap 2015-ben, mivel a vállalatok optimalizálni kívánják informatikai felügyeleti megoldásaikat. Ez a trend már korábban is megfigyelhető volt a startupoknál és a mikrovállalkozásoknál, azonban idén a közepes és nagyvállalatok számára is egyre vonzóbbá válik ez a megoldás. 


A helyszíni infrastruktúráról a felhőbe történő áttelepítés azonban meghatározó lépést jelent egy nagyobb vállalat számára. Ezt a döntést egy újonnan induló startup vállalkozásnak egyszerű meghoznia, a hosszabb ideje működő vállalatoknak azonban szükségük lesz egy tervre és megfelelő segítségre a korábbi dokumentumokat és fájlokat érintő problémák megoldásához, amelyek leginkább a Microsoft Exchange kiszolgálók és Microsoft Outlook PST-fájlok, illetve adatbázis-alapú alkalmazások és fájlszerverek használata esetén merülnek fel. 

cloud2

2. A Barracuda piackutatásai alapján a Microsoft Office 365 az üzleti életben és a vállalkozások körében játszik vezető szerepet a felhőre történő átállásban, és továbbra is az élen jár majd ezen a területen, miközben a Google az oktatásban tartja meg jelentős szerepét. Az információkezelés, az archiválás és a biztonsági mentés kritikus fontosságúak ezekben az e-mailek által uralt környezetekben. 

3. Az informatikai szervezetek számára egyre nehezebb lesz a modern munkaerő támogatása a felhőalapú technológiák telepítése nélkül. Egyre több alkalmazást és adatot migrálnak a felhőbe, a végfelhasználók pedig elvárják, hogy bármit, bárhonnan és bármikor elérhessenek. A mobilitás ma már nem egy extra lehetőség, hanem a munkavégzés alapvető szükségletei közé tartozik. Nem csak a végfelhasználók számára fontos, a rendszergazdák is igényelni fogják a felhőben elérhető megoldásokat és mobilalkalmazásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy bárhonnan dolgozhassanak. Tehát eleve a felhőalapú megoldásokhoz tervezett biztonsági és adatvédelmi módszerekre van szükség, nem pedig a meglévő megoldások kiegészítésére és kiterjesztésére. 

4. Ahogy egyre több vállalat kezdi a felhőben tárolni elsődleges adatait, lesz, aki az újdonság erejével ismeri fel, hogy a felhőben sem célszerű ugyanabban a környezetben tárolni az elsődleges adatokat és a biztonsági mentéseket. Elfogadott és bevált gyakorlat a primer tárolási környezeten kívül elvégezni a biztonsági mentést, ami a felhőben sincs másképp. 

Cloud computing

5. A szalagos tárolók a korábbi előrejelzésekkel ellentétben mégsem tűnnek el: egyes vállalkozások továbbra is használják meglévő szalagos környezetüket az archívumok hosszú távú megőrzésére, még akkor is, ha a katasztrófa utáni helyreállítást lemezekre és felhőalapú rendszerekre bízzák. A piac egyre inkább eltávolodni látszik a szalagos tárolóktól még az archiválás területén is, és a felhőalapú technológiák, például az Amazon Glacier felé fordul a hosszú távú, rendkívül alacsony költségű archívummegőrzés esetében. 

Az új technológiai trendektől függetlenül a tárolási iparág idén is kritikus szerepet játszik a vállalatok életében, amelyek talán már belátták, hogy az adatok jelentik számukra az egyik legnagyobb vagyont, így kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonsági óvintézkedésekre. 

A Barracuda tárolási megoldásairól bővebb információt itt talál: http://cuda.co/dpplusSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő