Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb részlegektől válhat meg a Sony

Dotkom

Újabb részlegektől válhat meg a Sony

Veszélyben a TV és mobil üzletág?

A 80-as és 90-es évek egyik leginnovatívabb vállalataként számon tartott Sony az elmúlt évtizedben alaposan lemaradt, legalábbis több, nagy népszerűségnek örvendő piacon. A telefonok, az MP3 lejátszók, a laptopok és a televíziók területén sem tudtak átütő sikert elérni, hiába az alapos átszervezések, a mérleg hosszú ideje negatív irányba mozdult.

Sony CEO Kazuo Hirai News Conference

Ennek a helyzetnek esett áldozatul a már önálló márkaként létező Vaio, a legújabb információk szerint pedig hasonló sorsra juthat a Bravia és az Xperia család is. Kazuo Hirai, a japán gyártó vezérigazgatója egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy fennáll az esélye annak, hogy a televíziók és az okostelefonok területét is elhagyják, mivel inkább a különböző szenzorok fejlesztésével, a konzolok gyártásával és a film- és zenekiadó részlegükkel akarnak foglalkozni.

sonyxperiaultravizben

Hirai világossá tette, hogy nem óhajtanak több erőforrást átcsoportosítani ezen két részleg működésére, azaz vagy sikerül a közeljövőben fordítaniuk és megjön a várt nyereség, vagy valamilyen módon megválnak tőlük. Ez egyébként egyáltalán nem egyedi a piacon, a Philips és a Toshiba is döntött már úgy, hogy megválik több, korábban fontos szerkezeti elemként számon tartott részlegétől a túlélés érdekében.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés