Connect with us

technokrata

Újabb részlegektől válhat meg a Sony

Sony CEO Kazuo Hirai News Conference

Dotkom

Újabb részlegektől válhat meg a Sony

Veszélyben a TV és mobil üzletág?

A 80-as és 90-es évek egyik leginnovatívabb vállalataként számon tartott Sony az elmúlt évtizedben alaposan lemaradt, legalábbis több, nagy népszerűségnek örvendő piacon. A telefonok, az MP3 lejátszók, a laptopok és a televíziók területén sem tudtak átütő sikert elérni, hiába az alapos átszervezések, a mérleg hosszú ideje negatív irányba mozdult.

Sony CEO Kazuo Hirai News Conference

Ennek a helyzetnek esett áldozatul a már önálló márkaként létező Vaio, a legújabb információk szerint pedig hasonló sorsra juthat a Bravia és az Xperia család is. Kazuo Hirai, a japán gyártó vezérigazgatója egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy fennáll az esélye annak, hogy a televíziók és az okostelefonok területét is elhagyják, mivel inkább a különböző szenzorok fejlesztésével, a konzolok gyártásával és a film- és zenekiadó részlegükkel akarnak foglalkozni.

sonyxperiaultravizben

Hirai világossá tette, hogy nem óhajtanak több erőforrást átcsoportosítani ezen két részleg működésére, azaz vagy sikerül a közeljövőben fordítaniuk és megjön a várt nyereség, vagy valamilyen módon megválnak tőlük. Ez egyébként egyáltalán nem egyedi a piacon, a Philips és a Toshiba is döntött már úgy, hogy megválik több, korábban fontos szerkezeti elemként számon tartott részlegétől a túlélés érdekében.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd