Connect with us

technokrata

Az EKÁER szám igénylést automatizálja a HostLogic új fejlesztése

smart

Dotkom

Az EKÁER szám igénylést automatizálja a HostLogic új fejlesztése

A HostLogic megoldása jelentős adminisztrációs terhet vesz le az EKÁER bejelentési kötelezettséggel rendelkező SAP-ügyfelek válláról.

Már csak március 1-jéig tart az EKÁER (Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer) türelmi ideje, és továbbra is sok piaci szereplőnek okoz fejtörést, hogyan tegyen eleget az EKÁER működéséről szóló rendelet előírásainak. Az SAP rendszert használó, EKÁER bejelentési kötelezettséggel rendelkező vállalatok azonban fellélegezhetnek: a HostLogic Zrt. olyan megoldást fejlesztett számukra, amellyel az EKÁER szám igénylése mind értékesítés, mind az import beszerzés esetén automatizálható. A HostLogic fejlesztése már több cégnél működik, és néhány nap alatt bevezethető bármely SAP R/3 rendszert használó vállalatnál.

hostlogicekr

2015. január 1-jén indult el az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer, amely alapján a vállalatokat bizonyos közúti árufuvarozási tevékenységek esetén bejelentési kötelezettség terheli, és EKÁER számot kell igényelniük a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). A rendszer március 1-jéig tartó próbaüzemét követően mulasztási bírságot kell majd fizetnie azoknak a cégeknek, amelyek nem tesznek eleget az EKÁER rendszer működéséről szóló rendeletben foglaltaknak. Az érintett cégeknek így már csak néhány hét áll a rendelkezésére, hogy felkészüljenek az EKÁER által támasztott követelményekre és elkerüljék a büntetést.

A HostLogic Zrt. SAP oldali fejlesztése azon vállalatok számára nyújt segítséget, ahol még nem megoldott az EKÁER számok adminisztrálásának automatizálása az SAP rendszerrel. „Az EKÁER szám igénylése során az érintett cégeknek naponta akár több ezer tételt is fel kell vinniük az online EKÁER felületre. Ezt a műveletet sok vállalat eddig kénytelen volt manuálisan elvégezni, az általunk fejlesztett megoldás azonban automatizálja ezt a folyamatot SAP-ügyfelek esetén.” – magyarázza Mészáros Ákos, az SAP alapú ügyviteli rendszerek professzionális támogatójának számító HostLogic Zrt. szolgáltatási igazgatója, hozzátéve: Magyarországon már több vállalat, például a Tolnatej Zrt. is alkalmazza az új fejlesztést.

“A HostLogic SAP-EKÁER megoldása nélkül nem tudnánk ellátni ezt az adminisztrációs feladatot. A szoftver élesben elindult, már az összes szállítólevélen automatikusan megjelenik az EKÁER szám.” – mondta el Varga Gyula, a Tolnatej Zrt. informatikai vezetője.

hostlogic

A standard SAP transport file-okból álló programcsomag nem csak a HostLogic Zrt. ügyfelei számára érhető el: minden EKÁER bejelentési kötelezettséggel rendelkező és SAP rendszert használó magyarországi székhelyű vállalat megvásárolhatja a teljes technikai és felhasználói dokumentációval együtt. A gyorsan bevezethető megoldás a fuvarszervezéssel vagy a nélkül indított kiszállításokat is kezeli, magyar és angol nyelven is használható, és multinacionális informatikai környezetben is képes működni. Mivel tisztán SAP fejlesztésről van szó, semmilyen köztes lépésre – például riportgenerálás, kézi XML küldés vagy harmadik fél szolgáltatásának igénybe vétele – nincs szükség az alkalmazása során.

Automatikus kapcsolat az EKÁER felé

Az EKÁER szám igénylési tranzakció az SAP-EKÁER megoldásból on-line indítható, miután a felhasználó a fuvarral kapcsolatos minden adatot az SAP rendszer megfelelő moduljában rögzített. A tranzakciót indító gomb lenyomása után azonnal megérkezik a válasz a NAV-tól a generált EKÁER számmal, amely automatikusan letárolódik az SAP rendszerben, és igénytől függően nyomtatáskor megjelenik az adott fuvarokmányon. Az igénylésen kívül lehetőség van az EKÁER számok módosítására, törlésére, lezárására és riportálására is.

A HostLogic SAP-EKÁER megoldásáról további információ, ingyenesen letölthető SAP Felhasználói kézikönyv és demo video az alábbi oldalon érhető el:

http://www.hostlogic.hu/ekaer_interfesz_sap_rendszerhezSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő