Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezt látnod kell: Így manipulálják az App Store értékeléseket

Dotkom

Ezt látnod kell: Így manipulálják az App Store értékeléseket

Egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy egy program tényleg olyan jó, mint amilyennek látszik.

Az bizonyára senkit nem ér meglepetésként, hogy Kínából százezer szám érkeznek hamis árúcikkek, legyen szó akár egy cipőről, egy ékszerről vagy épp egy okostelefonról. Ennél már sokkal meglepőbb, hogy nemcsak konkrét termékek esetén zajlik ipari mennyiségű csalás az országban, sok esetben egy-egy szolgáltatást manipulálnak a “szakemberek”.

appstorechina

Ilyen például a szoftveráruházak értékelési rendszere is, melynek épp az a lényege, hogy az átlagfelhasználó átfogó képet kapjon az alkalmazás minőségéről. Alapesetben ezeket magánemberek készítik, azonban egyre gyakoribb, hogy valamilyen vállalkozás hamis értékelésekkel próbál előnyhöz jutni. Egy ilyen cég egyik munkatársát fotózták most le, a képen pedig jól látható, ahogy a hölgy az előtte lévő, legalább 100 darab iPhone-ra tölt le applikációkat.

A gyakori letöltések hatására a programokat előrébb sorolja az App Store rendszere, az értékelések segítségével pedig további előnyökhöz juthatnak a program készítői. Sajnos az efféle csalások gyakorlatilag megakadályozhatatlanok, egyedül csak az  ár szabhat gátat az illegális tevékenységnek. Az ugyanis, hogy egy programot bevigyenek a Top 10-es kategóriába, 11500 dollárt kell fizetni, a szinten tartás pedig hetente 65000 dollárba kerül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés