Connect with us

technokrata

Ezt látnod kell: Így manipulálják az App Store értékeléseket

appstorechina

Dotkom

Ezt látnod kell: Így manipulálják az App Store értékeléseket

Egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy egy program tényleg olyan jó, mint amilyennek látszik.

Az bizonyára senkit nem ér meglepetésként, hogy Kínából százezer szám érkeznek hamis árúcikkek, legyen szó akár egy cipőről, egy ékszerről vagy épp egy okostelefonról. Ennél már sokkal meglepőbb, hogy nemcsak konkrét termékek esetén zajlik ipari mennyiségű csalás az országban, sok esetben egy-egy szolgáltatást manipulálnak a “szakemberek”.

appstorechina

Ilyen például a szoftveráruházak értékelési rendszere is, melynek épp az a lényege, hogy az átlagfelhasználó átfogó képet kapjon az alkalmazás minőségéről. Alapesetben ezeket magánemberek készítik, azonban egyre gyakoribb, hogy valamilyen vállalkozás hamis értékelésekkel próbál előnyhöz jutni. Egy ilyen cég egyik munkatársát fotózták most le, a képen pedig jól látható, ahogy a hölgy az előtte lévő, legalább 100 darab iPhone-ra tölt le applikációkat.

A gyakori letöltések hatására a programokat előrébb sorolja az App Store rendszere, az értékelések segítségével pedig további előnyökhöz juthatnak a program készítői. Sajnos az efféle csalások gyakorlatilag megakadályozhatatlanok, egyedül csak az  ár szabhat gátat az illegális tevékenységnek. Az ugyanis, hogy egy programot bevigyenek a Top 10-es kategóriába, 11500 dollárt kell fizetni, a szinten tartás pedig hetente 65000 dollárba kerül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle