Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb elbocsájtások a Sonynál

Dotkom

Újabb elbocsájtások a Sonynál

Növekvő bevételekről és újabb elbocsájtásokról számolt be a japán vállalat.

A mai napra vártuk a Sony előző negyedévre vonatkozó pénzügyi elemzését, azonban a japán gyártót ért súlyos kibertámadás miatt jelenleg csak közelítő értékekről számolhatunk be. A vállalat előrejelzései alapján október és december között 756 millió dollár nettó profitra tettek szert, ez 238%-os erősödés az előző év azonos időszakához képest. 

A működési nyereség az előrejelzés alapján 1.51 milliárd dollár lesz, míg a bevétel 6%-os növekedés után eléri a 21.7 milliárd dollárt. A pozitív adatok hatására a Sony módosította a márciusban véget érő pénzügyi évének az eredményeire vonatkozó előrejelzést, így a korábbi 1,95 milliárd dolláros veszteség helyett már csak 1,44 milliárdot prognosztizálnak. 

Sony CEO Kazuo Hirai News Conference

Nagy bajban van ugyanakkor a mobil üzletág, az Xperia készülékek fejlesztésével foglalkozó részleg 2016 márciusáig a korábban bejelentett 1000 fős leépítés helyett 2100 munkavállalót küld el. A telefonokkal ellentétben jól muzskáltak a televíziók, a Bravia modellek már az egymás utáni harmadik negyedévben hoztak profitot, erre több mint egy évtizede nem volt példa. Szintén jó időszakon van túl a Playstation üzletág is, a bevételek 17%-os növekedését könyvelhették el.

A felemás eredmények mellett a kibertámadással kapcsolatban is megosztott néhány információt a japán vállalat, ezek alapján mintegy 15 millió dollárt költöttek a vizsgálatra és az azt követő helyreállításra. A Sony Pictures sikerességét jól jelzi, hogy még egy ilyen brutális betörés után is 20,1 millió dollárnyi profittal számolnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés