Connect with us

technokrata

Újabb elbocsájtások a Sonynál

SONY DSC

Dotkom

Újabb elbocsájtások a Sonynál

Növekvő bevételekről és újabb elbocsájtásokról számolt be a japán vállalat.

A mai napra vártuk a Sony előző negyedévre vonatkozó pénzügyi elemzését, azonban a japán gyártót ért súlyos kibertámadás miatt jelenleg csak közelítő értékekről számolhatunk be. A vállalat előrejelzései alapján október és december között 756 millió dollár nettó profitra tettek szert, ez 238%-os erősödés az előző év azonos időszakához képest. 

A működési nyereség az előrejelzés alapján 1.51 milliárd dollár lesz, míg a bevétel 6%-os növekedés után eléri a 21.7 milliárd dollárt. A pozitív adatok hatására a Sony módosította a márciusban véget érő pénzügyi évének az eredményeire vonatkozó előrejelzést, így a korábbi 1,95 milliárd dolláros veszteség helyett már csak 1,44 milliárdot prognosztizálnak. 

Sony CEO Kazuo Hirai News Conference

Nagy bajban van ugyanakkor a mobil üzletág, az Xperia készülékek fejlesztésével foglalkozó részleg 2016 márciusáig a korábban bejelentett 1000 fős leépítés helyett 2100 munkavállalót küld el. A telefonokkal ellentétben jól muzskáltak a televíziók, a Bravia modellek már az egymás utáni harmadik negyedévben hoztak profitot, erre több mint egy évtizede nem volt példa. Szintén jó időszakon van túl a Playstation üzletág is, a bevételek 17%-os növekedését könyvelhették el.

A felemás eredmények mellett a kibertámadással kapcsolatban is megosztott néhány információt a japán vállalat, ezek alapján mintegy 15 millió dollárt költöttek a vizsgálatra és az azt követő helyreállításra. A Sony Pictures sikerességét jól jelzi, hogy még egy ilyen brutális betörés után is 20,1 millió dollárnyi profittal számolnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek