Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Dell tovább bővíti nyílt hálózatkezelési kezdeményezését

Dotkom

A Dell tovább bővíti nyílt hálózatkezelési kezdeményezését

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bejelentette, hogy nyílt hálózatkezelési kezdeményezését a Midokura, globális hálózatvirtualizációs vállalat megoldásaival bővíti. A megállapodás egy közös piacra lépési programot tartalmaz, ellenőrzött referenciaarchitektúrával és globális forgalmazói megállapodással.

A Dell és a Midokura

Az együttműködés értelmében a Midokura Enterprise MidoNet szoftver elérhető lesz a Dell eszközeihez. A szoftver olyan hálózatvirtualizációs funkciókat biztosít OpenStack megoldáshoz, melyek lehetővé teszik a nagyvállalati ügyfelek és a szolgáltatók számára, hogy nyílt technológiákra épülő, rugalmas felhőalapú hálózatkezelési infrastruktúrát alakítsanak ki. Mivel az iparág egyre inkább a hardver- és szoftverelemek szétválasztása felé halad, az ügyfeleknek különféle nyílt technológiákra van szükségük. A Dell nyílt hálózati kapcsolói és a szabványoknak megfelelő x86-alapú szerverei ezért a modern adatközpont alapját képezik.

A MidoNet egy szoftveralapú, nagymértékben elosztott hálózatvirtualizációs rendszer, amely lehetővé teszi a szolgáltatók és nagyvállalatok számára, hogy hatékonyabban menedzselhető és felügyelhető, rugalmasabb virtuális hálózatokat alakítsanak ki. A MidoNet az iparági szabványok és a meglévő infrastruktúra kihasználásával biztosítja az agilitást és a méretezhetőséget, miközben segít csökkenteni a költségeket.

A Dell, a Midokura és a Cumulus Networks®

A Dell és a Cumulus Networks 2014 januárjában jelentette be együttműködését. Olyan közös megoldásokat biztosítanak az ügyfelek számára az adatközponti hálózatkezelésben, amelyek megfizethető kapacitást és magas szintű hatékonyságot tesznek lehetővé. A Cumulus® Linux® operációs rendszer és a MidoNet szoftver segítségével a Dell a nyílt hálózati kapcsolóival átfogó virtualizációs megoldásokat kínál a szoftveralapú adatközpontokhoz.

A Cumulus Linux a nyílt hálózatok operációs rendszereként jelentős szerepet tölt be a szoftverközpontú működésre áttérő, különböző méretű vállalatok életében. Ez a rendszer egyszerűbbé és megfizethetőbbé teszi a modern adatközpontok kialakítását, felügyeletét és automatizálását.

A Dell, a Cumulus Networks és a Midokura megoldásai a szolgáltatók és nagyvállalati ügyfelek egyre nagyobb köre számára teszik lehetővé a méretezhető virtuális hálózatok kialakítását, amellyel percek alatt csatlakozhatnak a terhelésekhez. A Midokura Enterprise MidoNet szoftver maximálisan kihasználja a Dell switchekben rejlő lehetőségeket, így megkönnyíti az adatkapcsolat fenntartását a virtuális és hagyományos eszközök, mint például a nagy teljesítményt igénylő adatbázisok, az e-mail szerverek és a meglévő rendszerek között.

A Gartner bemutatja a „Brite Box” switch megoldásokat

A Gartner iparági elemző vállalata közelmúltban tette közzé a „The Future of Data Centre Network Switches Looks ’Brite’” (Az adatközponti hálózati kapcsolók „fényes” jövője a „Brite”) című tanulmányát. „A kutatásban a Gartner bevezeti a ’brite box’ (vagy ’brite label’) switch kifejezést, amely a hálózati kapcsolás egy új formáját jelenti. A megoldást a rendkívüli méretű szervezetek ihlették. A white-box kapcsolási technológia felkeltette az „A típusú” szervezetek érdeklődését, azonban a jelentős kihívások miatt sokan meghátráltak. Ennek eredményeképpen a hálózati kapcsolás egy új stílusa jött létre, amelyre a Gartner „brite box kapcsolás” néven hivatkozik. Ez a megközelítés lényegében „megfelezi a különbséget” a hagyományos és a white-box kapcsolás között.”

A Gartner hozzátette: „Az informatikai döntéshozók a ’brite box’ kapcsolók használatával csökkenthetik a költségeket, javíthatják a felügyeletet, és biztosíthatják a hosszú távú innováció alapjait”.

A Dell nyílt hálózatkezelési kezdeményezése

A Dell az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően egy olyan nyílt ökoszisztémát alakít ki, amely piacvezető szabványos hálózati eszközökkel, operációs rendszerekkel és alkalmazásokkal segíti elő az innovációt. A nyílt hálózatkezelési modell a következő előnyöket biztosítja:

– A legjobb hálózati megoldások a különböző terhelésekhez, alkalmazásokhoz és egyéb hálózatkezelési igényekhez, beleértve az összehangolást, az automatizálást és a felügyeletet;

– A közös telepítési és üzemeltetési modellnek köszönhetően az adatközponti erőforrások egységes felügyelete alakítható ki;

– Biztosítja a gyors szabványalapú innovációt és a nyílt forráskódú adatközpont-megoldások széles választékának elérhetőségét.

„Együttműködésünk a Midokura vállalattat bizonyítja, hogy aktívan keressük a kapcsolatot a hasonló gondolkodású szervezetekkel. Közös célunk, hogy felszámoljuk a hálózatkezelés hagyományos modelljét, amely túl merev, túl zárt, és túl lassú a fejlődéshez. A Dell nyílt hálózatkezelési kezdeményezése a nyíltságról, a rugalmasságról és a szoftveralapú megoldásokról szól, amellyel maximálisan támogatjuk ügyfeleinket hatékonyságuk növelésében” – mondta Tom Burns, a Dell Networking alelnöke és vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés