Connect with us

technokrata

Saját asszisztenst is kapunk az új Windows-hoz

Dotkom

Saját asszisztenst is kapunk az új Windows-hoz

A Microsoft digitális asszisztense a Windows 10 része lesz, és még Sirinél is többet tud majd.

A Windows Phone 8.1 egyik legkiemelkedőbb része a Microsoft első digitális asszisztense, Cortana volt. A Google Now-hoz és Sirihez hasonló szoftver hamarosan már nem csak telefonjainkon hanem asztali gépeinken is helyet kap, így a Halo által ihletett Cortana karakter még személyesebbé és még egyszerűbbé teheti a használatot. Ez mind szép és jó, de ki akarna még egy hangvezérlésű programot, mely csak naptárbejegyzéseinket és emlékeztetőinket adja vissza, mint számos más digitális asszisztens a piacon. Nos Cortana még Sirit és a Google szoftverét is túlszárnyalja hiszen rengeteg dologban lesz a segítségünkre.

Amellett, hogy Skype hívásokat is indíthatunk, és üzenetek is küldhetünk rajta keresztül, az asszisztens tanul korábbi kereséseinkből, illetve az általunk megadott adatokból. Mindezt a Notebook alkalmazásban állíthatjuk be, ami a Windows Phone-on látott megoldáshoz lesz rendkívül hasonló.

Természetesen a kereséshez nem csak hangunkat használhatjuk, hanem a Start menü melletti ikonra kattintva be is gépelhetjük a keresett szavakat. Ez azonban még nem minden. Mivel Cortana a Project Spartan böngészőbe is integrálva lesz, ha például egy étteremre keresünk azonnal felajánlja a hozzá tartozó képeket, útvonalakat és a Yelp véleményeket. Ez csupán csak egy egyszerű példa volt, de elmondásuk szerint ez az integráció jóval mélyebbre ható, mint a piacon lévő társaké, így az asszisztens valóban könnyebbé teheti mindennapjainkat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle