Connect with us

technokrata

Az Intel új megoldásokkal segíti az iskolákat és a diákokat

Dotkom

Az Intel új megoldásokkal segíti az iskolákat és a diákokat

Az Intel Education új technológiákkal gazdagítja az iskolai alapképzést és oktatást.

Az Intel Corporation egy izgalmas, oktatási célra készített új terméket jelentett be a Londonban zajló BETT oktatási szakkiállításon. Az új Intel® Education Content Access Point egy olyan könnyen kezelhető eszköz, amelyet kifejezetten a pedagógusok, a diákok és az informatikai rendszergazdák számára hoztak létre a digitális tartalmak tárolásához, rendszerezéséhez és közreadásához, és amely különösen az olyan iskolákban lehet hasznos, ahol alacsony vagy csak időszakos az internet hozzáférés. Többféle – vezetékes, vezeték nélküli, mobil vagy internet kapcsolat nélküli – hálózati kiépítés mellet is használható, így téve lehetővé az infrastruktúrától független alkalmazást. Az eszköz segítségével a tanárok tananyagot hozhatnak létre a saját vagy az iskolai rendszer által előre feltöltött tananyagok felhasználásával, ezzel is időt takarítva meg az osztályteremben. Az Intel® Atom™ E3815-ös processzora által meghajtott eszköz 500GB tárolókapacitással rendelkezik, és egyszerre akár 50 diák számára is képes hozzáférést nyújtani a digitális tartalmakhoz. Az 5 órás áthidalási időt biztosító akkumulátor kapacitásnak köszönhetően a Content Access Point folyamatos működést garantál még áramkimaradás esetén is. A Content Access Point kereskedelmi megoldásai a partnereken keresztül szerezhetők be: a JP-ik* és a Grammata Education*, amelyek az európai és a dél-amerikai ügyfeleket szolgálják ki, valamint a Critical Links* és Literatu*, amelyek a világon mindenhonnan fogadnak megrendeléseket.

„A technológia tartalmasabbá teheti a tanár óravázlatait és képes jobban bevonni a diákokat az órai munkába” – mondta John Galvin, az Intel Education Értékesítési és Marketing Csoportjának alelnöke. „De ehhez mindenki számára elérhetővé kell tennünk a technológiát. Az Intel Education Content Access Point alapjaiban fogja megváltoztatni azt, ahogy az iskolák közreadják a különféle tananyagokat, és ahogy az internethez csatlakoznak. Iskolák rendszergazdáival és tanáraival szoros együttműködésben fejlesztettük ki azokat a megoldásokat, amelyekre a sikeres oktatáshoz szükség van.”

A Londonban zajló BETT oktatási kiállítás alatt az Intel különböző workshopokat is tart, amelyek során bemutatják a tanárok számára, hogy miként lehet a technológiát gyakorlatiasan alkalmazni az osztályteremben. Az Intel® Galileo Gen 2 alaplappal működő készülékek azt demonstrálják, hogy miként lehet a számítástechnikát az Egyesült Királyságban használt tantervekbe beépíteni, a tudományos tananyagoktól kezdve egészen a földrajzig. További kiegészítő egységek használatával a tanárok és a diákok talajszondákat készíthetnek, csatlakoztathatják az iskola időjárásjelző állomását az internethez, és olyan robotokat építhetnek, amelyek a tárgyak energiáját méri. A berendezésekhez tartozó használati utasításokat a tanárok ingyen letölthetik a következő weboldalról: Intel® Engage Teacher Community.

A kiállításon ezenkívül a látogatók megismerkedhetnek azzal is, miként lehet az olyan alapkészségek, mint az írás, olvasás és matematika oktatását adatokkal elősegíteni. Az Intel olyan új alapokat is bevezet az oktatásba, melyek elengedhetetlen készségeket szolgálnak a ma digitális világában, mint például az internetes kultúra vagy a kódolás tudománya.

Adatvezérelt oktatás és informatikai vezetők

Az Intel abban hisz, hogy a Big Data nem csak az ipari felhasználást vagy a közösségi médiát szolgálja, hanem az egyéni tanulást is támogatja, élményszerűvé teszik a tanulási folyamatot, és növeli a diákok aktivitását. A Big Data analitikai eszközök használatával valós idejű információt kapunk a diákok magatartásáról és a tanulmányaikban való előrehaladásáról, ezáltal a tanárok és az iskola vezetői megfontoltabb döntéseket tudnak hozni, valamint lehetőségük lesz arra, hogy megfelelően reagáljanak a diákok tanulmányi eredményére. Az Intel biztosítja a technológiát ahhoz is, hogy az analitikai funkció révén szerzett adatokat gyakorlatias módon lehessen bemutatni.

Az Intel úgy véli, hogy a technológiai átállás elősegítéséhez tovább kell erősíteni az informatikát az iskolákban. Ahelyett, hogy többnyire az iskola műszaki infrastruktúráját és eszközparkját biztosítanák, az IT döntéshozóknak informatikai vezető szerepet kell betölteniük, és az oktatási folyamat azon támogatóivá kell válniuk, akik segítenek a tanároknak és a diákoknak abban, hogy megismerjék és alkalmazzák az új technológiát.

Az Intel átfogó oktatási megoldásai az Intel standján tekinthetők meg a 2015-ös BETT kiállításon (C270). További információ az Intel kiállítási tevékenységével kapcsolatosan a következő weboldalon található: www.intel.com/bett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp