Connect with us

technokrata

Új informatikai beruházás Törökbálinton

Telenor_AsiaInfo_7932

Dotkom

Új informatikai beruházás Törökbálinton

Az AsiaInfo szoftverfejlesztési támogatóközpontot nyit a Telenor Házban.

Kína piacvezető távközlési informatikai szoftverfejlesztője, az AsiaInfo ma bejelentette, hogy új európai támogatóközpontot (Nearshore Delivery Center, NDC) nyit Magyarországon, Törökbálinton. A kínai informatikai vállalat 180 IT-fejlesztőt és mérnököt foglalkoztat majd a Telenor Házban magyarországi projektjei és erősödő európai jelenléte támogatására.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a megnyitón elhangzott beszédében úgy fogalmazott:„Magyarország számára alapvető versenyképességi kérdés, hogy az ágazat fejlődése töretlen maradjon. Ehhez kíván a kormány új lendületet adni a majd egy éve elfogadott Nemzeti Infokommunikációs Stratégiával és a tavalyi év végén elfogadott Zöld könyvvel, amely a Stratégiában foglalt célkitűzések megvalósításához szükséges lépéseket részletezi.” A fejlesztési miniszter hozzátette: „A Zöld könyv elfogadása lehetővé teszi, hogy az Operatív Programok brüsszeli jóváhagyását követően elinduljanak új infokommunikációs célú programok, pályázatok.” Seszták Miklós rámutatott arra is: „A cég letelepedése két párhuzamos tendenciára irányítja rá a figyelmünket: egyrészt arra, hogy egyre több külföldi IKT-vállalat érzi úgy, a magyarországi jelenlét ideális perspektívát nyújt üzleti céljai eléréséhez, másrészt arra, hogy a magyar IKT-szakemberek tudására világviszonylatban is érzékelhető a kereslet.”

Telenor_AsiaInfo_7932

Az eseményen Chen Huaping, az AsiaInfo igazgatója elmondta, hogy a tervek szerint mintegy 180 magasan kvalifikált informatikai szakembert vesznek fel a magyarországi központba a következő két évben, és munkatársaik több mint felét helyi egyetemekről kívánják toborozni. Az AsiaInfo törökbálinti központja 2016-ra akár nyolc európai távközlési projekthez nyújthat támogató szolgáltatásokat.

A hivatalos bejelentésen Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Tavaly ünnepeltük magyarországi fennállásunk 20. évfordulóját, de most már a következő 20 évre készülünk, amikor olyan új partnert invitálunk Magyarországra, mint az AsiaInfo, akinek segítségével tovább javíthatjuk az ügyfélélményt. Az AsiaInfo magyar fejlesztők tucatjait fogja foglalkoztatni, így hozzájárul a tehetséges informatikai szakemberek itthon tartásához és a magyar informatikai és távközlési iparág további növekedéséhez. Különösen örülök, hogy törökbálinti székházunkba költöznek, tovább erősítve ezzel a Telenor Ház mint távközlési kiválósági központ pozícióját.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle