Connect with us

technokrata

Most jutalmazott is a Google Pingvinje

google-pingvin

Dotkom

Most jutalmazott is a Google Pingvinje

Ma hajnalban igen komoly változásokat hajtott végre a Google a magyar keresőben is. A Pingvin algoritmus sok, korábban büntetett oldalnak kegyelmezett meg.

Milliókat érint

A Google december 5-én ismét jelentős változtatásokat hajtott végre keresőalgoritmusán, amelyet felhasználók milliói észlelhettek a mai napon. Ugyanarra a keresésre ugyanis a Google ma más válaszokat ad, mint tegnap – számolt be róla az ite.hu.

A változtatások olyan jelentős kifejezéseket is érintettek, mint az időjárás, a biztosítás, vagy éppen a szép kártya. A változtatások elsősorban a kereskedelmi szempontból fontosabb kifejezésekre hatott ki ugyanis elsősorban ezen a területen zajlik komoly harc az előkelő helyezésekért.

A mostani változás a Google Pingvin nevű algoritmusának köszönhető. A Pingvin azokat a weboldalakat bünteti, amelyek korábban manipulatív módon, a Google algoritmusait kijátszva jutottak előkelő pozícióba.

A mai nap sok weboldal tulajdonos számára hozott kellemes meglepetést is, ugyanis számos büntetett weboldal esetén törölte el a Google a korábbi ítéletet, és ezek a weboldalak most ismét előkelő helyen szerepelhetnek a találati listán. Vannak olyan weboldal tulajdonosok, akiknek két év várakozás után állt helyre weboldala.

google-pingvin

Vannak vesztesek is

Mivel a keresők elsősorban az első tíz találat valamelyikére kattantanak, ezért a mostani frissítésnek vannak vesztesei is. Ezek azok a weboldalak, amelyek hátrébb csúsztak a találatok között, amiatt, hogy a korábban büntetett weboldalak ismét felbukkantak a listán.

A legutóbbi Pingvin frissítés október 17-én indult útjára, és már több mint hat hete fut folyamatosan, ám a hazai piacon most voltak a legjelentősebb változások.

A hazai weboldal tulajdonosok tömegesen számolnak be forgalmuk drasztikus megugrásáról, és néhányan annak visszaeséséről.

Mit büntet a Pingvin?

A Google rangsorolási algoritmusában igen jelentős szerepet kapnak a linkek. Amelyik weboldal sok linket kap, ráadásul olyan kifejezésre, amelyre előkelő helyen szeretne szerepelni, azt a kereső előrébb sorolja.

Ezt felismerve indultak meg tömegesen a linképítések, amire válaszként a Google 2012 áprilisában bevezette a Pingvin algoritmust. A Pingvin célja az, hogy ezeket a manipulatív linképítéseket kiszűrje és büntesse.  A vásárolt linkek törlésével lehetőség van a büntetés feloldására, ez történt meg a mai napon nagyon sok weboldal esetében.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek