Connect with us

technokrata

A Samsung gond nélkül teljesítette a TÜV Rheinland tesztjét

TÜV Rheinland

Dotkom

A Samsung gond nélkül teljesítette a TÜV Rheinland tesztjét

A Samsung komoly kihívás elé állította tonerkazettáit: a TÜV Rheinland szigorú előírásai szerint bevizsgáltatta az eredeti kellékeket, az eredmény pedig minden várakozást felülmúlt. A dél-koreai vállalat a teszt minden fázisát sikeresen teljesítette, és nemcsak a TÜV Rheinland „károsanyag kibocsátás szempontjából tesztelt” tanusítványát szerezte meg, de a „emisszió bevizsgálási” tanúsítványt is magáénak tudhatja.

A nyomtatók ma már az irodák nélkülözhetetlen részét képezik. Elterjedésükkel párhuzamosan azonban több pletyka is szárnyra kelt, miszerint ezek az eszközök káros hatást fejtenek ki az iroda levegőjére, és így a dolgozók egészségére is. Éppen ezen állítás cáfolására kezdte el a TÜV Rheinland vizsgálni a nyomtatók egészségre káros hatásait. A Samsung tonerkazettái is ilyen bevizsgáláson estek át. Első körben a német cég szakértői megvizsgálták a festékkazettákban lévő porok veszélyes anyag összetételét, és mivel ennek mértéke a kívánt értékhatár alatt volt, elkezdődhetett a következő szakasz, amikor az illékony szerves összetevők nyomtatás alatti kibocsátásának mértékét vizsgálták. A Samsung eredeti festékkazettái minden tekintetben megfeleltek a TÜV Rheinland követelményeinek, így megkaphatták a tanusítványt.

A bevizsgálási folyamat első fázisában 3 eredeti Samsung tonerkazetta kapta meg a certifikációt (MLT-D101S, MLT-D205L, CLT-406 sorozat), ám a tanusított termékek köre folyamatosan bővül, így hamarosan a teljes Samsung kellékanyag portfolió csomagolásán találkozhatunk majd a jól ismert TÜV tanusítvány logójával.

TÜV Rheinland

„A Samsung mindig szigorú értékelő rendszert alkalmaz, és az elnyert tanúsítvány is azt bizonyítja, hogy nemcsak az általunk támasztott követelményeknek, de a nemzetközi előírásoknak is teljes mértékben megfelelnek készülékeink. A vállalat elkötelezett a környezetvédelem iránt, sőt a festékkazetták gyártása során, és azt követően is szem előtt tartja a fenntarthatóság szempontjait, ezért több országban – köztük Magyarországon is  lehetőséget biztosít az üres tonerkazetták visszagyűjtésére” – mondta el David SW Song, a Samsung Electronics Stratégiai Marketing, Értékesítés és Nyomtatási Megoldások Osztályának rangidős alelnöke.

A Samsung nyomtatókat úgy tervezik, hogy hosszú ideig szolgáljanak, és megbízható minőséget képviseljenek. Az eredeti Samsung festékkazetták segítenek abban, hogy a nyomtató egész élettartama során ugyanúgy működjön, mint új korábban. Az utángyártott festékkazetták lehet, hogy valamivel kevesebbe kerülnek, de tényleges kapacitásuk jelentősen elmaradhat az ígéretektől, és még a minőségben is messze alulmaradnak. Jelentős különbség mutatkozik a meghibásodás terén is. Míg a Samsung tonerei mindig vadonatúj alkatrészekből készülnek, addig az utángyártott festékkazettákat gyakran régi kazettákból készítik, ezért gyakori a meghibásodás, és előfordulhat, hogy még a nyomtatót is tönkre tehetik. A vásárlás során ezért érdemes ezeket a szempontokat is mérlegelve dönteni, hogy melyik megoldást választjuk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek