Connect with us

technokrata

Robot segít újratanulni a mozgást

nus-robot-walker

Dotkom

Robot segít újratanulni a mozgást

A Szingapúri Nemzeti Egyetem egy nem mindennapi megoldással segít a mozgáskorlátozottak gyógyításában.

A mozgásban korlátozott emberek életének segítése már régóta foglalkoztatja a tudományt. A mozgásterápiák és a különböző, életminőséget javító műtétek mellett a robotika is megpróbálta kivenni a részét a segítségben, így egyre-másra születtek az olyan eszközök, melyek pillanatok alatt odahozzák a tulajdonosaik számára a vágyott tárgyat, legyen szó akár egy távirányítóról, vagy egy pohár vízről.

nus-robot-walker

 Yu Haoyong, a Szingapúri Nemzeti Egyetem vezető adjunktusa csapatával  azonban inkább egy, a betegek tényleges gyógyítására, semmint az életük megkönnyítésére szolgáló robotot fejlesztettek ki. Az eszköz a mozgásterápiás gyakorlatok során ugyanis folyamatosan támogatja a beteget, aki így minden korábbinál gyorsabban sajátíthatja el újra a járás kultúráját. 

Az eszközben így egy testsúly támogató egység, egy  a medence és a törzs mozgást támogató egység, több különböző, a beteg állapotát vizsgáló szenzor és egy elektromos stimulátor is helyet kapott. A cél egyértelműen az eszköz piacra dobása, azonban előtte még különböző próbáknak vetik majd alá a Szingapúri Nemzeti Egyetem Kórházában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák