Connect with us

technokrata

Decemberben újabb tesztútra indulnak a Google ballonjai

google-project-loon

Dotkom

Decemberben újabb tesztútra indulnak a Google ballonjai

Az internetelérést biztosító Projekt Loon ballonok újabb tesztre indulnak év végén Ausztrália fölött.

A Project Loon-ról már korábban is volt szerencsénk írni, mikor megtudtuk, hogy a Google magasan repülő hőlégballonokkal szeretné elérhetővé tenni az internetet mindenki számára.

Nos, sikeresen halad már a projekt, és készülnek az következő tesztreptetésekre, melyek során 20 ballon fog Ausztrália felett szállni. A tesztet decemberben kezdik Queenslandnál. A megvalósuláshoz a helyi egyik legnagyobb wireless szolgáltatójával, a Telstrával is partnerséget kötöttek, hogy biztosítsák az internetkapcsolatot a felszínen.

A keresőóriás hosszútávú célja az, hogy az adott szolgáltatók lízingeljék a ballonokat, ne pedig egy spektrumot vegyenek meg a használatra, azonban a mostani kezdeti stádiumban a 2.6 Ghz-es spektrumot kapták meg a Telstrától.

A ballonokat a Google X fejlesztőrészleg készíti, és sajnos a korábbi teszteken nem jártak nagy sikerrel. Az USA-ban tesztelt ballonok magasfeszültségű vezetékekbe ütköztek Washington mellett, míg az Új Zélandban lezajlott próbálkozás egy tengerbe zuhant ballonnal ért véget, ezért reméljük ezúttal hibák nélkül zajlik majd a teszt.

google-project-loonSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle