Connect with us

technokrata

Frissült a NetIQ CloudAccess: megújult, egypontos bejelentkezés a felhőszolgáltatásokba

NetIQ CloudAccess 2.1: megújult, egypontos bejelentkezés a felhőszolgáltatásokba

Dotkom

Frissült a NetIQ CloudAccess: megújult, egypontos bejelentkezés a felhőszolgáltatásokba

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ CloudAccess 2.1. A megoldás segítségével a vállalatok biztonságos és menedzselt hozzáférést biztosíthatnak az alkalmazottak számára a felhőben működő szoftverszolgáltatásokhoz (SaaS). Az eszköz a szervezet meglévő biztonsági és hozzáférési irányelveit alkalmazza a felhőszolgáltatások esetében is, ezáltal fenntartja a vállalati adatok és erőforrások védelmét. A legújabb verzió többek között önkiszolgáló jelszó-helyreállítást, teljes körű fiókkezelést és többfaktoros autentikációt tesz lehetővé.

“Egyre több vállalatnál ismerik fel és használják ki a felhőben, szoftverszolgáltatás (SaaS) keretében elérhető üzleti alkalmazások előnyeit. Ahhoz, hogy az alkalmazottak egyszerű, biztonságos és az előírásoknak megfelelő módon vehessék igénybe ezeket a szolgáltatásokat, érdemes figyelmet fordítani a hozzáférések felügyeletére is. Erre nyújt hatékony megoldást a NetIQ CloudAccess, amely több száz felhőszolgáltatáshoz kínál biztonságos, egypontos bejelentkezést. Az új változat ráadásul még egyszerűbb használatot biztosít a felhasználók számára, például elfelejtett jelszavaikat mostantól egyszerűen, önállóan is helyreállíthatják” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

Az egypontos bejelentkezést kínáló virtuális készülék segítségével az informatikai részleg visszanyeri a kontrollt a hozzáférések felett, mivel bevezetése után a felhasználók csak ezen keresztül tudják elérni a felhőben működő alkalmazásokat. A megoldás révén az IT-szakemberek egyszerűen és gyorsan oszthatják ki vagy szüntethetik meg a hozzáféréseket a szoftverszolgáltatásokhoz, és egyúttal azok használatát is képesek mérni.

NetIQ CloudAccess 2.1: megújult, egypontos bejelentkezés a felhőszolgáltatásokba

A felhasználók ugyanakkor kényelmesen hozzáférnek a legnépszerűbb felhőszolgáltatásokhoz, hiszen az egypontos bejelentkezésnek köszönhetően nem kell észben tartaniuk az összes különböző fiókhoz tartozó felhasználónevet és jelszót. A termék használatával a vállalat alkalmazottai bármikor, bárhonnan és bármilyen eszközről egyszerűen elérik a munkájukhoz szükséges információkat és eszközöket, miközben a biztonsági és megfelelőségi előírásoknak is meg tudnak felelni.

A CloudAccess legújabb kiadása önkiszolgáló jelszó-helyreállítást kínál, ezért a felhasználóknak abban az esetben sem kell a helpdesk részleghez fordulniuk segítségért, ha elfelejtenék az egypontos bejelentkezéshez szükséges jelszavukat. A megoldás továbbá többfaktoros autentikációt nyújt, lehetővé téve az egyszer használatos jelszavak alkalmazását, valamint integrálható a NetIQ Advanced Authentication Framework hitelesítési keretrendszerrel. Ez utóbbi segítségével egy helyen kezelhető és felügyelhető a szervezet összes autentikációs eszköze.

A 2.1 változat teljes körű fiókkezelést kínál a legnépszerűbb SaaS platformokon, beleértve a fiókok létrehozását és automatikus megszüntetését, illetve a hozzáférések felügyeletét bizonyos alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz. A termék ezenkívül biztonságos hozzáférést garantáló, ellenőrzött csatolót tartalmaz több száz felhőszolgáltatáshoz, köztük a Microsoft Office 365, a Google Apps és a Salesforce megoldásokhoz.

A NetIQ CloudAccess 2.1 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.netiq.com/products/cloudaccess/Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin