Connect with us

technokrata

SuperMassive 9800: a Dell bemutatta következő generációs tűzfalát

Dotkom

SuperMassive 9800: a Dell bemutatta következő generációs tűzfalát

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bemutatta SuperMassive 9800, következő generációs tűzfalát (Next-Generation Firewall/NGFW) és az azt kiegészítő felügyeleti és jelentéskészítő termékét, a Global Management System (GMS) 8.0-t. A SuperMassive 9800 a Dell SuperMassive 9000 sorozat legerősebb modellje: a jelenleg elérhető legnagyobb teljesítményű, részletes csomagvizsgálatot végző tűzfal alacsonyabb befektetési, hely-, energia- és hűtési költségekkel. Az új GMS megoldás a munkafolyamatok automatizációjával leegyszerűsíti és hatékonyabbá teszi az NGFW felügyeletét, csökkenti az erőforrásigényt és az általános biztonsági kockázatot, valamint gondoskodik a megfelelőségi követelmények betartásáról.

Ma már nem a legnagyobb vállalatok a rosszindulatú informatikai támadások leggyakoribb célpontjai. Ez minden szervezetet – a kormányzati és az oktatási intézményeket is beleértve – arra kényszerít, hogy prioritásként kezeljék hálózataik folyamatos védelmének kiépítését az új technológiák, eszközök és felhasználói szokások miatt fellépő egyre bővülő fenyegetésekkel szemben. A hackerek ma már sokkal inkább a közepes méretű szervezetekre koncentrálnak, ugyanis biztonsági stratégiáik túlságosan gyakran támaszkodnak elavult tűzfalakra, webszűrő proxykiszolgálókra és behatolásgátló rendszerekre. Ezek a rendszerek nélkülözik azt a kontextust is figyelő, hálózatba kötött intelligenciát, amely képes felvenni a harcot napjaink fejlettebb támadásaival szemben.

A Gartner szerint „az elmúlt három évben a biztonság a középvállalatok egyik legfőbb prioritása (és kihívása) lett. Az informatikai vezetők egyre több új megoldás beszerzésére vannak kényszerítve, azonban pénzügyi forrásaik nem bővültek.”

Csak a dinamikus, skálázható, egyszerűen felügyelhető, költséghatékony, és ami a legfontosabb, biztonságos adatközpontok vehetik fel a harcot a fenyegetésekkel. A mai hatalmas adat- és kapacitásigény kielégítéséhez a hálózati biztonságért felelős rétegeknek rendkívüli mértékben bővíthetőnek kell lenniük, hogy az adatközpontok legnagyobb sávszélességét is ki tudják szolgálni, leállás nélkül.

Nagy teljesítmény, alacsonyabb költségek

A Dell SuperMassive 9000 sorozatának legnagyobb teljesítményű modelljeként a SuperMassive 9800 ugyanazt a védelmet biztosítja a közép- és nagyvállalatoknak, mint a Dell vezető termékének számító SuperMassive 10000 sorozatba tartozó modellek: az alacsonyabb teljes birtoklási költség és üzemeltetési költségek mellett az összes teljesítménynövelő képességgel rendelkezik. A SuperMassive 9800 által kínált legfontosabb előnyök:

Az akár 20 Gbps csomagvizsgálati teljesítmény az összetett és nagy teljesítményigényű adatközpontok adat- és kapacitáskövetelményeit is kiszolgálja. Rendkívül gyors, párhuzamos vizsgálat-feldolgozással növeli a gyorsabb adatátvitelhez és jobb kapcsolathoz szükséges méretezhetőséget.

Kategóriavezető, 97,9 százalékos biztonsági hatékonyságot biztosít a teljesítmény romlása nélkül. A szabadalmaztatott, ismételt összeállítás nélküli, egymenetes, részletes csomagvizsgáló motor (Reassembly-Free Deep Packet Inspection®/RFDPI) több szinten vizsgálja át az adatokat és a csomagok összes elemét a fenyegetések azonosításához. Ráadásul a motor skálázható alapon működik, így a szervezet igényeivel együtt képes növekedni.

A beépített NGFW, IPS, SSL vizsgálati és alkalmazásfelügyeleti platformmal azok a közép- és nagyvállalatok is csökkenthetik a bevezetési és felügyeleti költségeket, amelyeknek a legnagyobb hálózati biztonságra van szükségük.

A legjobb ár-teljesítmény arány mellett az optimális energiafelhasználást segítő kialakítás az áramhoz, a hűtéshez és a helyigényhez kapcsolódó költségeket is csökkenti. A helytakarékos, két rackszekrény helyigényű készülék optimális wattonkénti számítási teljesítményt kínál (Gbps/W).
A nagyobb adatátvitel érdekében akár több millió egyidejű kapcsolatot támogat közel nulla válaszidővel, így több egyidejű TCP kapcsolatot és másodpercenként több kapcsolódást is támogat, amire az egyre több felhasználó és eszköz – saját tulajdonú készülékek és internetre csatlakozó készülékek – hálózati kapcsolatigénye miatt van szükség.

Új, nagyvállalati szintű ellenálló képessége mellett olyan funkciókat – így például IPv6, A/A fürtkezelés, SNMPv3 és Advanced Switching technológiák – is biztosít, amelyeket korábban sok szervezetnél a költségek miatt nem vezettek be.
A Dell SonicOS 6.2 teljesen integrált operációs rendszerével mindenre kiterjedő, kifinomult képességkínálat bármekkora szervezet számára.

Egyszerűbb hálózati biztonságfelügyelet

A GMS 8.0 a SuperMassive 9800 tűzfal és más Dell NGFW tűzfalak kiegészítése, lehetővé teszi a biztonsági megoldások egységes és egyszerű felügyeletét, és csökkenti az adminisztráció és a hibaelhárítás bonyolultságát. A GMS 8.0 segítségével a biztonsági infrastruktúra minden üzemeltetési aspektusa együtt irányítható – beleértve a központosított házirendkezelést és annak betartatását, illetve a valós idejű megfigyelést, elemzést és jelentéskészítést.

A GMS 8.0 emellett megfelel a vállalatok tűzfalmódosítás-felügyeletre vonatkozó követelményeinek: az új munkafolyamat-automatizálási szolgáltatás biztosítja, hogy a házirendek változásai helyesek legyenek és teljesítsék a megfelelőségi követelményeket, valamint a bevezetés előtt betartatja a házirendek konfigurálásának, összehasonlításának, ellenőrzésének, áttekintésének és jóváhagyásának szigorú folyamatát. A házirendek módosításainak auditálásával és a jelentéskészítéssel a tűzfal biztosan megfelel a megfelelőségi szabályozásoknak. A hálózati biztonság felügyeletét javítja, hogy a biztonsági környezetek általános életciklus-kezelése lényegesen egyszerűbb, mivel nem az egyes eszközöket felügyelik.

„A szervezeteket szó szerint csak néhány jól megtervezett adatcsomag választja el a teljes infrastruktúra-katasztrófától. Olyan azonnali és automatikus biztonsági megoldás kell, amely megfelel a hálózat követelményeinek. A SuperMassive 9800 ezt az azonnali biztonságot nyújtja egy rugalmas, szolgáltatásokban gazdag platformon. Mostantól a középvállalatok is telepíthetnek nagyvállalati szintű biztonsági megoldásokat, amelyeket vállalkozásukkal együtt, alacsony üzemeltetési és teljes birtoklási költség mellett bővíthetnek” – mondta Patrick Sweeney, a Dell Security ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp