Connect with us

Hirdetés

technokrata

SuperMassive 9800: a Dell bemutatta következő generációs tűzfalát

Dotkom

SuperMassive 9800: a Dell bemutatta következő generációs tűzfalát

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bemutatta SuperMassive 9800, következő generációs tűzfalát (Next-Generation Firewall/NGFW) és az azt kiegészítő felügyeleti és jelentéskészítő termékét, a Global Management System (GMS) 8.0-t. A SuperMassive 9800 a Dell SuperMassive 9000 sorozat legerősebb modellje: a jelenleg elérhető legnagyobb teljesítményű, részletes csomagvizsgálatot végző tűzfal alacsonyabb befektetési, hely-, energia- és hűtési költségekkel. Az új GMS megoldás a munkafolyamatok automatizációjával leegyszerűsíti és hatékonyabbá teszi az NGFW felügyeletét, csökkenti az erőforrásigényt és az általános biztonsági kockázatot, valamint gondoskodik a megfelelőségi követelmények betartásáról.

Ma már nem a legnagyobb vállalatok a rosszindulatú informatikai támadások leggyakoribb célpontjai. Ez minden szervezetet – a kormányzati és az oktatási intézményeket is beleértve – arra kényszerít, hogy prioritásként kezeljék hálózataik folyamatos védelmének kiépítését az új technológiák, eszközök és felhasználói szokások miatt fellépő egyre bővülő fenyegetésekkel szemben. A hackerek ma már sokkal inkább a közepes méretű szervezetekre koncentrálnak, ugyanis biztonsági stratégiáik túlságosan gyakran támaszkodnak elavult tűzfalakra, webszűrő proxykiszolgálókra és behatolásgátló rendszerekre. Ezek a rendszerek nélkülözik azt a kontextust is figyelő, hálózatba kötött intelligenciát, amely képes felvenni a harcot napjaink fejlettebb támadásaival szemben.

A Gartner szerint „az elmúlt három évben a biztonság a középvállalatok egyik legfőbb prioritása (és kihívása) lett. Az informatikai vezetők egyre több új megoldás beszerzésére vannak kényszerítve, azonban pénzügyi forrásaik nem bővültek.”

Csak a dinamikus, skálázható, egyszerűen felügyelhető, költséghatékony, és ami a legfontosabb, biztonságos adatközpontok vehetik fel a harcot a fenyegetésekkel. A mai hatalmas adat- és kapacitásigény kielégítéséhez a hálózati biztonságért felelős rétegeknek rendkívüli mértékben bővíthetőnek kell lenniük, hogy az adatközpontok legnagyobb sávszélességét is ki tudják szolgálni, leállás nélkül.

Nagy teljesítmény, alacsonyabb költségek

A Dell SuperMassive 9000 sorozatának legnagyobb teljesítményű modelljeként a SuperMassive 9800 ugyanazt a védelmet biztosítja a közép- és nagyvállalatoknak, mint a Dell vezető termékének számító SuperMassive 10000 sorozatba tartozó modellek: az alacsonyabb teljes birtoklási költség és üzemeltetési költségek mellett az összes teljesítménynövelő képességgel rendelkezik. A SuperMassive 9800 által kínált legfontosabb előnyök:

Az akár 20 Gbps csomagvizsgálati teljesítmény az összetett és nagy teljesítményigényű adatközpontok adat- és kapacitáskövetelményeit is kiszolgálja. Rendkívül gyors, párhuzamos vizsgálat-feldolgozással növeli a gyorsabb adatátvitelhez és jobb kapcsolathoz szükséges méretezhetőséget.

Kategóriavezető, 97,9 százalékos biztonsági hatékonyságot biztosít a teljesítmény romlása nélkül. A szabadalmaztatott, ismételt összeállítás nélküli, egymenetes, részletes csomagvizsgáló motor (Reassembly-Free Deep Packet Inspection®/RFDPI) több szinten vizsgálja át az adatokat és a csomagok összes elemét a fenyegetések azonosításához. Ráadásul a motor skálázható alapon működik, így a szervezet igényeivel együtt képes növekedni.

A beépített NGFW, IPS, SSL vizsgálati és alkalmazásfelügyeleti platformmal azok a közép- és nagyvállalatok is csökkenthetik a bevezetési és felügyeleti költségeket, amelyeknek a legnagyobb hálózati biztonságra van szükségük.

A legjobb ár-teljesítmény arány mellett az optimális energiafelhasználást segítő kialakítás az áramhoz, a hűtéshez és a helyigényhez kapcsolódó költségeket is csökkenti. A helytakarékos, két rackszekrény helyigényű készülék optimális wattonkénti számítási teljesítményt kínál (Gbps/W).
A nagyobb adatátvitel érdekében akár több millió egyidejű kapcsolatot támogat közel nulla válaszidővel, így több egyidejű TCP kapcsolatot és másodpercenként több kapcsolódást is támogat, amire az egyre több felhasználó és eszköz – saját tulajdonú készülékek és internetre csatlakozó készülékek – hálózati kapcsolatigénye miatt van szükség.

Új, nagyvállalati szintű ellenálló képessége mellett olyan funkciókat – így például IPv6, A/A fürtkezelés, SNMPv3 és Advanced Switching technológiák – is biztosít, amelyeket korábban sok szervezetnél a költségek miatt nem vezettek be.
A Dell SonicOS 6.2 teljesen integrált operációs rendszerével mindenre kiterjedő, kifinomult képességkínálat bármekkora szervezet számára.

Egyszerűbb hálózati biztonságfelügyelet

A GMS 8.0 a SuperMassive 9800 tűzfal és más Dell NGFW tűzfalak kiegészítése, lehetővé teszi a biztonsági megoldások egységes és egyszerű felügyeletét, és csökkenti az adminisztráció és a hibaelhárítás bonyolultságát. A GMS 8.0 segítségével a biztonsági infrastruktúra minden üzemeltetési aspektusa együtt irányítható – beleértve a központosított házirendkezelést és annak betartatását, illetve a valós idejű megfigyelést, elemzést és jelentéskészítést.

A GMS 8.0 emellett megfelel a vállalatok tűzfalmódosítás-felügyeletre vonatkozó követelményeinek: az új munkafolyamat-automatizálási szolgáltatás biztosítja, hogy a házirendek változásai helyesek legyenek és teljesítsék a megfelelőségi követelményeket, valamint a bevezetés előtt betartatja a házirendek konfigurálásának, összehasonlításának, ellenőrzésének, áttekintésének és jóváhagyásának szigorú folyamatát. A házirendek módosításainak auditálásával és a jelentéskészítéssel a tűzfal biztosan megfelel a megfelelőségi szabályozásoknak. A hálózati biztonság felügyeletét javítja, hogy a biztonsági környezetek általános életciklus-kezelése lényegesen egyszerűbb, mivel nem az egyes eszközöket felügyelik.

„A szervezeteket szó szerint csak néhány jól megtervezett adatcsomag választja el a teljes infrastruktúra-katasztrófától. Olyan azonnali és automatikus biztonsági megoldás kell, amely megfelel a hálózat követelményeinek. A SuperMassive 9800 ezt az azonnali biztonságot nyújtja egy rugalmas, szolgáltatásokban gazdag platformon. Mostantól a középvállalatok is telepíthetnek nagyvállalati szintű biztonsági megoldásokat, amelyeket vállalkozásukkal együtt, alacsony üzemeltetési és teljes birtoklási költség mellett bővíthetnek” – mondta Patrick Sweeney, a Dell Security ügyvezető igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés