Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már közeledik a CES 2015: jönnek a jövő év legforróbb tech trendjei

CES

Dotkom

Már közeledik a CES 2015: jönnek a jövő év legforróbb tech trendjei

Már csak néhány hetet kell várni, hogy Las Vegasban kiderüljön, mik lesznek a jövő év forradalmi technológiai trendjei és leghájpoltabb kütyüjei. 2015. január 6-9. között 3.500 kiállító – a legnagyobb mamutcégektől az ígéretes startupokig – mutatja be a Nemzetközi CES keretében a legfrissebb fogyasztói elektronikai újdonságokat, melyek közül több gyökeresen változtathatja meg mindennapjainkat már a nagyon közeli jövőben.

A CES immár több mint 40 éve a fogyasztói technológiai szektor legfontosabb nemzetközi eseménye, hiszen a legnagyobb gyártók és a legkreatívabb garázscégek hagyományosan itt mutatják be új termékeiket és forradalmi ötleteiket a nagyvilágnak. Az év elején, Las Vegasban megrendezésre kerülő tech szupershowra több mint 160.000 látogatót – elsősorban iparági szakembereket, üzletembereket és újságírókat – várnak a szervezők közel 150 országból.

A világ legnagyobb innovációs fesztiválja a javában zajló digitális ipari forradalom összes fontos trendjét és mozzanatát mutatja be egy helyen. A kiállításon kiemelt figyelmet kapó szenzor- és okostechnológia egyre fejlettebbé és kifinomultabbá válik, és egyre nagyobb erővel tör be mindennapi életünk szinte minden területére: autóinkba, otthonainkba, sporttevékenységünkbe vagy éppen az egészségmegőrzésbe. A CES külön kiállítóteret szentel a 25 legmeghatározóbb technológiai szegmensnek, így többek között saját techzónát kapnak az intelligens járművek, a 3D nyomtatás, a kiberbiztonság, a fitnesz tech, a szenzorok, az okosotthonok, az okosórák, a viselhető eszközök, a robotika vagy éppen a drónok.

CES

Hamarosan itt a sofőrnélküli autó

A CES-en az egyik leghangsúlyosabb terület a rohamtempóban fejlődő járműipari innováció lesz. Rekordszámú, összesen 11 nagy autógyártó – az Audi, a BMW, a Chrysler, a Ford, a GM, a Hyundai, a Mazda, a Mercedes, a MINI, a Toyota és a Volkswagen mutatja majd be legfrissebb intelligens megoldásait. Többek között terítékre kerülnek a legújabb sofőrnélküli, karambolmegelőző és járművek közötti kommunikációs technológiák is.

„Az okostechnológia egyre inkább átszövi az autóipart, melynek köszönhetően a közlekedés egyre biztonságosabbá, gazdaságosabbá és kényelmesebbé válik. Ezzel párhuzamosan a vásárlók számára is hangsúlyosabb szerepet kap, hogy mennyire intelligens egy autó. Innovációs szempontból ez az egyik legizgalmasabb terület jelenleg, ezért is növeljük évről-évre a szerepét a CES-en” – mondta Gary Shapiro a CES-t szervező CEA (Fogyasztói Elektronikai Társaság) elnök-vezérigazgatója.

Mindenhol ott lapul egy szenzor

A technológia robbanásszerű fejlődése, a különböző okoseszközök és az ezekbe épített szenzorok alapvetően változtatják meg életmódunk szinte minden aspektusát. A CES egy külön kiállítóteret szentel az „életstílus technológiának”, melynek keretében bemutatásra kerülnek a mindennapi életünket befolyásoló legfrissebb tech trendek az oktatás, a család, a fitnesz, az egészség, a gyerekek, az idősek és a viselhető eszközök tematikája köré csoportosítva. Ehhez kapcsolódóan szintén kiemelt figyelmet kapnak a szinte már mindenhol – okostelefonjainkban, különböző fitneszkütyükben, ruhákban, játékokban, autókban – jelenlevő szenzorok, melyek lehetővé teszik, hogy a legkülönbözőbb valós idejű adatok elemzésével és az így lehetővé váló testre szabással életünk, munkánk és a szabadidőnk eltöltése, egyszerűbb és hatékonyabb legyen.

A CES 2015 grandiózus, több mint 191 ezer négyzetméternyi kiállítási területén 20 ezer új technológiai termék debütál a nagyközönség előtt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés