Connect with us

technokrata

Európában a Spotify megelőzte az iTunes-t

spotify

Dotkom

Európában a Spotify megelőzte az iTunes-t

A Kobalt Music Publishing ügyfeleinek 13%-kal több bevételt hozott a Spotify Európában.

Ha a zenészeket kérdeznénk, nem valószínű, hogy rajongásukat fejeznék ki a Spotify-jal kapcsolatban, hiszen nem túl sok bevételt termel számukra a szolgáltatás. Ennek ellenére a Kobalt Music Publishing adatai szerint meglehetősen jól teljesít a zenestreamelő alkalmazás, és ügyfelei számára Európában 13 %-kal több bevételt hozott, mint az iTunes idén az első negyedévben. Ide sorolhatnánk Lenny Kravitzot vagy Paul McCartney-t is.

Ez kimondottan nagy ugrás a tavalyi adatokhoz képest, mikor még az iTunes dominált ezen a területen. A zeneszerzők igaz kevesebbet kapnak egy-egy meghallgatásért, de a háromszor több aktív felhasználó kiegyenlíti ezt az egyensúlyt.

Ez azonban az Egyesült Államokra csak 6000 előadóra igaz, ami elenyésző a teljes számhoz képest. Kérdezzük csak meg Taylor Swiftet, aki mit nem törődve a Spotify-jal megdöntötte a legjobb heti albumeladások számát a 2002-es The Eminem Show-t is megelőzve. Sokak szerint csak a “klasszikusok” élvezhetnek több nyereséget a Spotify-on keresztül és a feltörekvő aktív előadóknak kevésbé jövedelmező még a szolgáltatás.

spotifySzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp