Connect with us

technokrata

Innovációs díjat nyert a G Data

G DATA USB KEYBOARD GUARD EN2

Dotkom

Innovációs díjat nyert a G Data

Az Európai Bizottság támogatásával létrejött IPACSO projekt szervezői idén első alkalommal díjazták az európai kontinens IT-biztonsági cégeit és technológiáit. A leginnovatívabb gyártó díját a német G Data nyerte el kreatív megoldásainak és az új fenyegetésekre adott reakciói gyorsaságának köszönhetően.

Az IPACSO projektet eredetileg két egyetem (az ír Waterford Institute of Technology és a német Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung) és három iparági szereplő (Vasco Data Security, Espion Group és LSEC) indította el annak érdekében, hogy támogassák az innovatív kiberbiztonsági megoldások európai fejlesztését.

Az idén első alkalommal kiosztott, az „Év Leginnovatívabb Kiberbiztonsági Cégének” járó díjat a G Data kapta. A szakértő zsűri az indoklásban kiemelte, hogy a német vírusirtó cég rendkívül gyorsan ad választ az új fenyegetésekre, és hatékony eszközöket fejleszt a védekezéshez. Erre példa a nemrég bemutatott, a felhasználók számára is ingyenesen elérhető G Data USB Keyboard Guard alkalmazás, mely az úgynevezett Bad-USB sérülékenység elleni védekezést teszi lehetővé.

Mint ismert, a Bad-USB a perifériák (például az USB meghajtók) firmware-jét támadja meg. Az eszközökben használt elektronika vezérlőkódját át lehet írni úgy, hogy a módosított periféria segítségével a bűnözők átvehetik a megtámadott számítógépek irányítását. A G Data USB Keyboard Guard ellenőrzi a perifériák azonosítóját, és figyelmezteti a felhasználót a veszélyre.

G DATA USB KEYBOARD GUARD EN2Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle