Connect with us

technokrata

Most jó Prezi alapítónak lenni

prezi

Dotkom

Most jó Prezi alapítónak lenni

A Prezi alapítói a legbefolyásosabbak a magyar digitális piacon.

A Marketing&Media kommunikációs szaklap idén immár ötödik alkalommal állította össze a hazai digitális piac legmeghatározóbb szereplőinek listáját. A kategóriánként készült sorrend mellett másodszorra készült egységes toplista, amely elismert média-újságírók, valamint a digitális piaccal kiemelten foglalkozó szakújságírók közreműködésével készült. A „Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon” összeállítás azokat a személyeket listázza, akiket 2014-ban a szakmai zsűri a digitális piac legbefolyásosabbjai közé választott. A 2014-es év legjobbjainak, az első tíz helyezettnek járó díjat október 21-én, kedd este adták át. „A korábbi évekhez hasonlóan idén is felülreprezentáltak a listában a nemzetközi piacokon is ismert cégek alapító innovátorai, valamint a hazai véleményvezérek is előkelő helyeken végeztek” – mondta el a díjátadón Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője.

Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon (Első tíz helyezett)

1. Halácsy Péter, Somlay -Fischer Ádám, Árvai Péter – Prezi.com

2. Uj Péter 444.hu 3. Fehér Gyula – Ustream TV

4. Vinnai Balázs – Mysis

5. Várkonyi Balázs – Extreme Digital

6. Novák Péter – IAB, Használtauto.hu

7. Szily László – Cink.hu

8. Gerő Viktor – Centrál Media

9. Kovács Zoltán – Aegis Media

10. Mong Attila – Átlátszo.hu

Forrás: Marketing&Média

A digitális piac legbefolyásosabb személyeit tartalmazó lista első tíz helyezettje közül négyen is az alapító innovátorok kategóriájába tartoznak, ezzel is jelezve, hogy a hazai digitális világban sokan állnak nemzetközileg vagy régiósan ismert vállalat élén. A listavezető Halácsy Péter, Árvai Péter és Somlay-Fischer Ádám trió közül utóbbi a tavalyi listán is dobogós helyezést ért el. Egy év elteltével sikerült két helyet előrelépniük, ami továbbra is jelzi a Prezi töretlen sikerét. Az innovátorok közül Somlai-Fischer Ádámon kívül csak Fehér Gyula, a Ustream TV internetes videostreaming szolgáltató egyik alapítója szerepelt 2013-ban is az élmezőnyben, akinek idén szintén sikerült javítania a helyezésén. Negyedik helyezett lett Vinnai Balázs, aki az Év üzletembere díjat is megkapta, az általa alapított IND Groupot pedig azóta a Mysis szoftverfejlesztő mogul vásárolta fel. A Sanoma felvásárlása kapcsán Gerő Viktorról is sokat hallhattunk az évben a Centrál Mediától, ami a lista nyolcadik helyéhez is hozzásegítette.Az első tíz

Az innovátorok mellett a tavalyi évhez hasonlóan a véleményvezérek is a lista előkelő helyein végeztek. A tavalyi első helyezett Uj Péter, a 444.hu alapításával idén is őrzi dobogós helyét, az első tíz helyezett közé idén Szily László, a Cink.hu vitriolos írásainak szerzője, valamint Mong Attila, az Atlatszo.hu főszerkesztő-helyettese kerültek be a hetedik és a tizedik helyen.

prezi

Az alapító-innovátorok és véleményvezérek mellett jutott hely a listán a digitális médiavállalkozások topvezetőinek is. Novák Péter, az IAB Hungary elnöke, ez év tavasza óta pedig a Használtautó.hu ügyvezető igazgatója a hatodik helyezést érte el, míg Kovács Zoltán, az Aegis Media vezetője a kilencedik helyet tudhatja magáénak. A lista 10-es élvonalába az e-kereskedők közül a hazai online kiskereskedelmi piac egyik legjelentősebb szereplője, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója, Várkonyi Balázs került be ötödikként.

A „Top 25 – A legmeghatározóbb emberek a digitális piacon” teljes lista és ágazati elemzés a Marketing&Média 2014. október 21-én megjelent számában olvasható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle