Connect with us

Megújult formában vehetők igénybe a NetIQ személyazonosság-felügyeleti eszközei

Dotkom

Megújult formában vehetők igénybe a NetIQ személyazonosság-felügyeleti eszközei

A NetIQ személyazonosság-felügyeleti megoldásait már felhőszolgáltatók és rendszerintegrátorok is felvehetik kínálatukba, szolgáltatás (Identity as a Service) formájában. A NetIQ Identity Manager legújabb kiadása többek között új kezelőfelülettel, mobilos alkalmazással és üzleti analitikai eszközzel segíti a személyazonosság-kezelési és egyéb kapcsolódó feladatok egyszerűsítését.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy megújult formában vehetők igénybe a NetIQ személyazonosság-felügyeleti eszközei. A felhőszolgáltatók és rendszerintegrátorok mostantól szolgáltatás formájában (Identity as a Service) is elérhetővé tehetik ügyfeleik számára a NetIQ személyazonosság-felügyeleti termékeit. Emellett a hagyományos módon, közvetlenül a gyártótól továbbra is elérhető a vállalat népszerű, piacvezető Identity Manager megoldása, amelynek segítségével a vállalatok automatizáltan kezelhetik a személyazonosságokat és a hozzáféréseket a szervezeten belül. A termék napokban megjelent, legújabb kiadása új, intuitív felhasználói felülettel rendelkezik, és támogatja többek között a mobilos jóváhagyást.

„Hosszú évek óta pozitív visszajelzések érkeznek a piaci elemzőktől, a szakértőktől és az ügyfelektől a NetIQ személyazonosság- és hozzáféréskezelési portfóliójával kapcsolatban. Ez többek között annak köszönhető, hogy gyorsan alkalmazkodunk az újonnan felmerülő igényekhez. Az egyik ilyen elvárás napjainkban például az, hogy okostelefonokról és tabletekről is egyszerűen használhatók legyenek a termékek. Ennek maximálisan eleget tesz a legfrissebb Identity Manager a mobileszközökre is optimalizált felhasználói felülettel és egy új mobil alkalmazással” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A portfólió már azt is lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy NetIQ termékeket hosztoljanak szolgáltatásként az ügyfeleik részére. A csomagnak köszönhetően egyszerűen láthatják el több különböző ügyfél felügyeleti feladatait egyszerre, és a használat alapján, felhasználónként számolhatják fel a licencdíjakat, továbbá jelentéseket készíthetnek az auditok esetére.

A megoldások alkalmazásához a csomagban megtalálható NetIQ Services Director biztosítja a keretrendszert. A felhasználói fiókokat a NetIQ Account Management Service kezeli, amely arra is lehetőséget nyújt az ügyfelek számára, hogy importálják a már meglévő személyazonossági adatokat a HR rendszerből. A NetIQ IdentityAccess Service felügyeli a személyazonosságokat, illetve a felhőben vagy az ügyfélnél hosztolt alkalmazásokhoz történő hozzáféréseket. A NetIQ Privileged User Manager Service pedig az adminisztrátori jogosultsággal rendelkező személyek fiókjait ellenőrzi a Linux, UNIX és Windows környezetekben.

Ezzel egyidejűleg a hagyományos módon, a gyártónál is elérhetővé vált a NetIQ Identity Manager legújabb, 4.5 kiadása, amelynek segítségével a vállalatok egyszerűen, automatizáltan kezelhetik a személyazonosságokat a vállalaton belül. A megoldás egyszerű használatot kínál a beosztottak és vezetők számára egyaránt, kihasználva a felhőkörnyezetek és a mobilalkalmazások lehetőségeit. Az alkalmazotti kérések elküldéséhez és jóváhagyatásához új, intuitív kezelőfelületet biztosít, és a kapcsolódó rendszerekben is automatizálja az engedélyek kezelését. Az elfoglalt vezetők számára pedig natív mobilos alkalmazás áll rendelkezésre a kérések jóváhagyására. A megoldás teljes mértékben integrálható a NetIQ önkiszolgáló jelszókezelési megoldásával, így segít a helpdesk részleg munkaterhelésének csökkentésében.

Az új NetIQ Identity Manager egy üzleti analitikai felületet is tartalmaz a szerepek és erőforrások kezeléséhez, amely támogatja a szervezeteket a működtetési költségek visszafogásában. A termék riportkészítési képességei továbbá az auditok során felmerülő kérések teljesítésében is hatékony segítséget nyújtanak.

A Novell legújabb személyazonosság-felügyeleti eszközei már elérhetők. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.netiq.com/hu-hu/solutions/identity-access-management/Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő