Connect with us

Mintegy húszezer látogatója volt a Magyar Filmhétnek

filmhet

Dotkom

Mintegy húszezer látogatója volt a Magyar Filmhétnek

Mintegy 20 ezren látogattak el az október 13. és 19. között megrendezett első Magyar Filmhétre, amelynek leglátogatottabb napjai a szombat és a vasárnap voltak, ekkor minden vetítés telt házzal futott.

A Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Magyar Filmakadémia által szervezett rendezvénynek a Cinema City MOM Park adott otthont, a mustrán 332 alkotás – 26 egészestés játékfilm, 62 animáció, 105 dokumentumfilm, 87 fikciós rövidfilm, 36 ismeretterjesztő film és 16 tévéfilm –  volt látható. A seregszemlére az alkotók az elmúlt három évben készült, magyarországi moziforgalmazásban vagy televíziós csatornákon vetített, vetítendő, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhették – idézték fel a szervezők az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Az esemény egy filmtörténeti kuriózummal, az Oscar-díjas Kertész Mihály 1914-ben Jászai Mari főszereplésével forgatott némafilmje, A tolonc felújított és digitalizált változatának díszbemutatójával vette kezdetét a Művészetek Palotájában múlt hétfőn.

filmhet

A rendezvényen tartották a premierjét többek között Török Ferenc Senki szigete és Füle Zoltán Drága Elza című alkotásának, de több, korábban már külföldi filmfesztiválokon vetített film, a Pillangók, az Erdő, valamint a Szex, szülőföld és más kellemetlenségek is a filmhéten debütáltak a budapesti közönség előtt. A fővárosi nézők először láthatták az idei miskolci Cinefest nyertesét, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című alkotást is – emlékeztetnek a közleményben, kiemelve, hogy telt ház előtt vetítették többek közt Mundruczó Kornél Fehér Isten, Pálfi György Szabadesés és Zomborácz Virág Utóélet című filmjét.

A filmhét kiegészítő programjai között voltak koncertek, pódiumbeszélgetések, plakátkiállítás és forgatókönyvbörze, valamint csütörtöktől vasárnapig a nagyközönség megismerhette a maszkmesterek, a szinkron, a virtuális 3D, valamint az animációs stúdiók világát is.

A filmhét leglátogatottabb napjai a szombat és a vasárnap voltak, ekkor minden vetítés telt házzal futott. A hétvégén sok gyerek- és ifjúsági film pergett, köztük a magyar animáció legizgalmasabb darabjai, de ismét megnézhette a közönség A nagy füzet, a Viharsarok, a Free Entry, a Fekete leves, az Isteni műszak és az Aglaja című alkotásokat is.

Forrás: MTISzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő