Connect with us

Itt a Pingvin: újabb büntetőalgoritmus a Google-tól

Google-Penguin-3.0

Dotkom

Itt a Pingvin: újabb büntetőalgoritmus a Google-tól

Szombaton ismét útjára bocsátotta a Google a legrettegettebb algoritmusát, ami a Pingvin nevet viseli. Új weboldalak bukkanhatnak fel kereséseinkre, és sok webáruház dőlhet be a karácsony időszak előtt.

Büntető algoritmus

Bár még hivatalos bejelentés nem történt a hazai és külföldi keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek egyöntetűen állítják, hogy a Google szabadjára engedte a Pingvin névre keresztelt büntető algoritmusát – írja az ite.hu keresőoptimalizálási szakportál.

A Google már többször jelezte, hogy az algoritmus frissítése bármelyik pillanatban bekövetkezhet, ami végül szombaton a hajnali órákban indult útjára és még ezekben az órákban is zajlik.

A Pingvin egy büntető algoritmus, amelynek célja az, hogy kiszűrje azokat a weboldalakat a keresésre adott találatok közül, amelyek manipulatív módon, a Google irányelveit kijátszva értek el jó helyezéseket.

Google-Penguin-3.0

Bedöntheti a karácsonyt

A Pingvin igen sok weboldalt eltüntethet, vagy radikálisan hátrasorolhat a találat listákról, ami különösen a karácsony időszak miatt kritikus. A manipulatív linképítés, amit a Pingvin algoritmus büntet egyébként is az e-kereskedelmi szférában gyakori, így ezeket az oldalakat különösen kellemetlenül érintheti a frissítés.

Lesznek azonban nyertesek is, azok a weboldalak, amelyek tiszta eszközökkel szereznek linkeket, valamint azok, amelyek korábban büntetést kaptak a Googletól, és az elmúlt évben felszámolták káros hivatkozásaikat.

A Google Pingvin algoritmusának ez a harmadik generációja. A korábbi frissítések több ezer kisvállalkozást hoztak igen nehéz helyzetbe, mivel az internetről érkező forgalmuk jelentős részét elvesztették. A Google ígérete szerint a mostani frissítés valamivel kedvezőbb lesz a webmesterek számára, mint a korábbi verziók.

A Google arra is ígéretet tett, hogy sűrűbbé teszi algoritmusának frissítését, ami azért is fontos, mert a büntetett oldalak csak az ilyen frissítések során szerezhetik vissza korábbi forgalmukat, amennyiben a manipulatív linkeket eltávolították a frissítés előtt.

A Pingvin barátja a Panda

A Google Pingvin frissítése mellett a Google nemrég futatta újra Panda nevű algoritmusát is. Míg a Pingvin elsősorban a weboldalak linkjeit ellenőrzi, addig a Panda a weboldalak minősége alapján bünteti a honlapokat.

A nyár közepétől egészen mostanáig nagyon sok, elsősorban e-kereskedelemmel foglalkozó webáruház tűnt el szinte teljesen a Google találati listáiról a hazai piacon is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő