Connect with us

technokrata

Így spórolhatunk időt a papírmunkával

Dotkom

Így spórolhatunk időt a papírmunkával

Az OKI „Tudta-e?” sorozatában olyan funkciókat mutatunk be, amelyek megkönnyítik az irodai munkavégzést, azonban a felhasználók kevéssé ismerik, vagy nem általánosan elterjedt a használatuk.

Modern korunk egyik paradoxona, hogy egyre több olyan gép létezik, amely elvégzi helyettünk a tennivalókat, mégis egyre kevesebb időnk van. Ugyanis a feladatok száma is egyre nő. Éppen ezért célszerű minden lehetséges módszert igénybe venni, amelyek egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a rutinszerűnek számító tevékenységeket, hogy több idő maradjon az igazán fontos munkára.

Az OKI multifunkciós készülékei számos olyan beállítást kínálnak, amelyek automatizálják vagy meggyorsítják a teendők elvégzését. A Job program funkció segítségével például előre beprogramozhatjuk a rendszeresen ismétlődő feladatokat, így nem kell minden alkalommal újra megadni a beállításokat. Ez olyan esetekben bizonyulhat hasznosnak, mint a hetente változó menükártyák készítése vagy az ismétlődő megbeszélésekhez szükséges napirendi pontok nyomtatása, amelyeket minden alkalommal azonos formátumban, méretben és darabszámban kell elkészíteni.

Ha azt szeretnénk, hogy a dokumentumoknak eltérő elő- vagy hátlapja legyen, akkor a Cover Sheet funkcióval megadható, hogy a nyomtató melyik papírtálcából húzza a borítót (ez lehet akár színes papír is). Így mentesülünk a kézi szortírozástól, a Page number funkció segítségével pedig oldalszámozást is tehetünk a dokumentum egyes lapjaira. Ha egy pendrive-on tárolt dokumentumot szeretnénk nyomtatni, akkor azzal is időt takaríthatunk meg, ha az USB to print funkció használatával egyenesen a hordozható adattárolóról nyomtatjuk ki azt, számítógép használata nélkül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák