Connect with us

Ericsson ConsumerLab: mindenhol internetezni akarunk

Dotkom

Ericsson ConsumerLab: mindenhol internetezni akarunk

Az Ericsson ConsumerLab jelentése szerint a fogyasztók egyre gyakrabban végzik többféle helyszínről a feladataikat, például a munkahelyükön intézik az internetes bevásárlást, vagy otthonról látnak el munkahelyi feladatokat. Az felhasználók idejük nagy részét zárt térben töltik, ezért szívesen ruháznak be olyan eszközökbe, amelyek javítják a beltéri kapcsolódási lehetőségeiket. Az alkalmazott eszközök ugyan különböznek, a fogyasztók azonban az egész világon hasonló módon használják az internetes szolgáltatásokat.

Az Ericsson ConsumerLab által készített jelentésből kiderül, hogy a fogyasztók mobil eszközhasználata során a munka és a magánélet közötti határok éppúgy elmosódnak, ahogyan az otthoni és a szabadtéri tartózkodás között. A felhasználók helytől és időponttól függetlenül egyre inkább váltogatják a képernyőket (eszközöket), hogy a legváltozatosabb helyszínekről is hozzáférhessenek különböző szolgáltatásokhoz és tartalmakhoz.

A fogyasztók alapvető igénye, hogy naprakész információik legyenek a világ bármely táján történt eseményekről. Az azonnali információra és kommunikációra való igény ahhoz vezet, hogy a fogyasztók új módon használják eszközeiket. Az említett igény másik következménye, hogy több képernyő között váltanak, hogy bárhol és bármikor elérhessék a szolgáltatásokat és tartalmakat. A fogyasztók kb. 26%-a szerint a csatlakozó eszközök (pl. okostelefonok) elmosták a munka és a magánélet közötti megkülönböztetést.

A csatlakoztathatóság növekedésével a fogyasztók nagyobb rugalmasságot igényelnek, és annak szabadságát, hogy több eszközt használhassanak a feladatok végzéséhez – helyszíntől függetlenül. Az emberek manapság olyan dolgokat is végeznek az általuk választott helyszíneken, amelyek korábban helyszínfüggő tevékenységnek számítottak, például közösségi oldalak felkeresése a munkahelyen vagy banki szolgáltatások elérése otthonról.

A dolgozó népesség kb. 12%-a hetente többször vásárol online a munkahelyén, és 25%-uk hetente számos alkalommal mélyed bele a közösségi hálózatok valamelyikébe az irodában. Ez a magatartás otthon is jellemző: a foglalkoztatott internetfelhasználók 23%-a nyilatkozta, hogy a munkájával kapcsolatos feladatokat végez esténként.

Egy további fontos megfigyelés szerint ahogyan növekszik azoknak a helyeknek a száma, ahonnan az emberek feladatokat látnak el, úgy nő az általuk használt képernyők száma is. Például a közösségi hálót egy helyszínen használó fogyasztók 21 %-a váltogatja a képernyőt, míg ez a szám 44 %-ra emelkedik azoknál, akik a közösségi hálót legalább három helyszínen használják.

Mivel az emberek idejük nagy részét zárt térben töltik, – a beltéri és kültéri tartózkodás aránya 7:1 – ez az a hely, ahol a többségük igényli a kapcsolódási lehetőséget. Általában az olyan tevékenységek, mint a tévénézés és videózás, a munka vagy a tanulás és az online vásárlás zárt térben történik.

„A fogyasztók kifejezetten a beltéri kapcsolódást részesítik előnyben, – mondta el Vishnu Singh, az Ericsson ConsumerLab igazgatója. – A fogyasztók akkor is hajlandók a beltéri kapcsolódási lehetőségek javítására áldozni, amikor egyébként a tapasztalataikat jónak értékelik. A fogyasztóknak körülbelül 56 %-a szívesen költ többet a beltéri kapcsolódási lehetőségek javítására, míg mindössze 33 %uk hajlandó ugyanezt megtenni a kültéri kapcsolatok érdekében.”

A különböző fajta technológiákhoz és kapcsolódási lehetőségekhez való hozzáférés, illetve ezek elérhetősége országonként eltérő, ami valószínűleg befolyásolja az eszközhasználatot és a fogyasztói magatartást is. Ez a tanulmány azonban rámutat arra, hogy a fogyasztói magatartás globalizálódik a digitális térben.

A tanulmányból kiderül, hogy a fogyasztók egy jelentős része böngészik az interneten és használja a közösségi hálókat, valamint az azonnali üzenetküldés szolgáltatást, ugyanakkor kevesebben élnek az internetes vásárlás illetve a videótelefonálás lehetőségével.

Összefoglalva, bizonyságot nyert, hogy a fogyasztók tartózkodási helye a szolgáltatásokat és eszközöket illetően nincsen jelentős hatással a felhasználói szokásaikra. A fogyasztók ehelyett többre értékelik azt, hogy szabadon használhassák a digitális eszközöket, úgy és akkor, ahogyan ők szeretnék, igényeiknek és követelményeiknek megfelelően.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő