Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM: hogyan segíthet a pénzügyi vezetőknek a technológia?

Dotkom

IBM: hogyan segíthet a pénzügyi vezetőknek a technológia?

A pénzügyi vezetők jelentős része munkája kétharmadában táblázatokra, kimutatásokra vagy a megérzéseire hagyatkozik. Több mint négyötödük tisztában van a vállalati adatok integrálásának fontosságával, de csak negyedük érzi úgy, hogy saját csapata igazán profi lenne ebben. Hogyan segíthet nekik a technológia? Erről szól az IBM globális kutatása és októberi konferenciája.

A szervezetek többségében a pénzügyi vezetők rendelkeznek a legpontosabb képpel a vállalat pillanatnyi financiális helyzetéről, ők azok, akik a legélesebben látják, milyen a cég mozgástere az adott gazdasági viszonyok között. Egyre erősebb azonban az elvárás, hogy a vállalat jövőjéről, üzleti lehetőségeiről is képesek legyenek megbízható előrejelzéseket adni. Rengeteg adat és információ áll rendelkezésükre, amelyek között a prediktív analitika és az üzleti intelligencia eszközei segítenek feltárni a jövőbeni döntéseket megalapozó, fontos összefüggéseket.

Chief Future Officer

Az IBM globális felmérése a pénzügyi vezetők technológia jártasságát kutatta, arra a kérdésre keresve a választ, hogy mikor lesz a Chief Financial Officer-ből Chief Future Officer, a jövőt látó és alakító pénzügyi szakember. A kutatás szerint a megkérdezett 576 pénzügyi vezető 82 százaléka pontosan tisztában van a vállalati adatok integrálásának fontosságával, de alig egynegyedük érzi úgy, hogy ebben saját csapatuk profi lenne. Arra a kérdésre, hogy a jövőben mely tényező fogja legjobban befolyásolni vállalatuk jövőjét, többségük a makrogazdasági körülményeket és a piaci viszonyokat említette. Harmadikként már a technológiai tényezőket jelölték meg – ez a korábbi, 2010-es felmérésben még csak az ötödik helyen szerepelt.

A kutatás szerint a CFO-k öt kulcsterületen szeretnének jobban teljesíteni: a már említett adatintegráció képességében (82%), a tehetséges szakemberek kinevelésében (87%), a költségvetés tervezés és az előrejelzés optimalizálásában (87%), az üzleti teljesítmény mérésében és monitorozásában (92%) valamint abban, hogy nagyobb részt vállalhassanak a vállalati stratégia kialakításában (91%). Érdekes, hogy ez utóbbiban jelenleg csak 57 százalékuk tekinti magát kompetensnek. A tipikus pénzügyi vezető munkája kétharmad részében klasszikusan táblázatokra, kimutatásokra és megérzésekre támaszkodik, a cég üzleti teljesítményének növelésében oroszlánrészt vállaló szakemberek csaknem fele azonban belső és külső adatforrásokra támaszkodik, amikor tisztábban akar látni egy-egy területen.

Technológia az üzletben és a konyhában

Ők azok, akik jobban ismerik az informatikai megoldásokat, különböző típusú analitikai szoftvereket használnak a kapacitások előrejelzésére és megtervezésére vagy piaci és versenytárselemzésekre. Az IBM Magyarország októberi Business Connect konferenciáján többek között ezekről a megoldásokról is beszélünk, és arról, milyen eszközökkel segíti a technológia a pénzügyi vezetőket, hogy tisztábban láthassák a vállalat jövőjét és üzleti perspektíváit. A konferencia üzleti szekciójában –az IBM képviselői mellett – szakértőink között lesznek a legnagyobb biztosító és pénzügyi vállalatok menedzserei, Benkő Vilmos, az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke, Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője és Kocsi Ilona a Világgazdaság főmunkatársa. A konferencián beszélünk Watsonról, az IBM szuperintelligens számítógépéről is, amely az orvosi kutatás és az üzleti tanácsadás után a konyhában is kipróbálta magát. A mesterséges intelligencia által kreált különleges ételeket a konferencia vendégei is megkóstolhatják majd – október 21-én 14 órakor a Budapest Bálnában. Az IBM globális kutatása a pénzügyi vezetők és a technológia kapcsolatáról itt érhető el teljes terjedelmében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés