Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új hálózati kamerákat mutatott be a Canon

Dotkom

Új hálózati kamerákat mutatott be a Canon

A Canon Europe, a képalkotó megoldások vezető gyártója nyolc új Full HD, illetve 1,3 megapixel felbontású hálózati kamera megjelenését jelentette be. Az új eszközök olyan hardverfejlesztéseket kombinálnak a legújabb elemzési és kettős adatfolyam-közvetítési szolgáltatásokkal, mint a továbbfejlesztett PTRZ-pontosság (vagyis a precízebb pásztázás, döntés, forgatás és zoom), a nagyobb ellenálló képesség és a jobb vezérlés – megfelelve a legszigorúbb piaci elvárásoknak is.

Az új H-sorozat (ide tartoznak a Full HD eszközök) a VB-H43 PTZ-modellt, a VB-H630VE vandálbiztos dóm-kamerát, a VB-H630D rögzített dóm-kamerát, és a VB-H730F rögzített boxkamerát foglalja magába. Az M sorozat ezeknek a kameráknak az 1,3 megapixeles változatát jelöli. A modellek családja a VB-M42 PTZ, a VB-M620VE vandálbiztos dóm-kamerát, a VB-M620D rögzített dóm-kamerát, és a VB-M720F rögzített boxkamerát tartalmazza.

Julian Rutland, a Canon Europe tervezésért és stratégiáért felelős igazgatója kiemelte: „Hálózati kameráink új választéka széles körű felhasználást tesz lehetővé: a térfigyeléstől, a közlekedési kamerákon át az infrastruktúra legfontosabb elemeinek védelmén keresztül az olyan beltéri alkalmazásokig, mint a repterek, bankok és kaszinók figyelése. A H és az M sorozattal a rendszerintegrátorok mostantól egyetlen alapmodellel rendkívül széleskörű igényeket tudnak kielégíteni – akár beltéri, akár kültéri eszközre van szükség –, és mindezt remek képminőséggel.”

A nyolc új, hálózati kamera tervezőinek sikerült megteremteni az egyensúlyt a nagy felbontás, a széles látószög és a gyenge fényviszonyok mellett is kiemelkedő teljesítmény, illetve az egyszerű használat között

–          Full HD VB-H43 és az 1,3 MP-es VB-M42: Dönthető, forgatható és zoomolható kamera, 20-szoros optikai és 12-szeres digitális zoommal, 60,4°-os látószöggel.  Mindkét modell beépített hőmérséklet-érzékelővel és új motoros konzollal lett ellátva, a mindig precíz fókusz és a nagyobb strapabírás érdekében. Az új Relative Speed (relatív sebesség) mód automatikusan a kamera zoom-pozíciójához hangolja a döntés és forgatás sebességét, ezzel pontosabb vezérlést és pontosabb nyomkövetést nyújtva a kamera látómezejében található tárgyak kíséréséhez.

–          Full HD VB-H630VE és az 1,3 MP-es VB-M620VE: Vandálbiztos dóm-kamerák az IP66 ipari szabványnak megfelelő víz- és porállósággal.  Az ultraszéles, 111,0°-os látószögű és 3x optikai / 4x digitális zoommal rendelkező modellek kiváló PTRZ-paraméterekkel telepíthetők, egyszerűbbé téve az integrátorok számára a rendszerek kialakítását. Felszerelés után az új, továbbfejlesztett PTZR-mechanizmus gondoskodik róla, hogy a kamerák minden eddiginél jobban kibírják a sokszor mostoha külső körülményeket.

–          Full HD VB-H630D és az 1,3 MP-es VB-M620D: Mindkét rögzített dóm-kamera ultraszéles, 111,0°-os látószögű, 3x optikai és 4x digitális zoommal van felszerelve, és ugyanazt a fejlett PTRZ-mechanizmust használja a beltéri környezetek rugalmasabb figyeléséhez.

–          Full HD VB-H730F és az 1,3 MP-es VB-M720F: Ezek a sokoldalú boxkamerák kínálják a legszélesebb (112,6°) látószöget. Szintén 3x optikai és 4x digitális zoomoptikával rendelkeznek, kiváló minőségű videók készíthetők velük, és különösen jól teljesítenek alacsony megvilágítású környezetekben.

A H és az M sorozatot nem csak a csúcsminőségű megfigyelési szolgáltatások és a részletes képek teszik egyedi, a versenytársak termékeit maguk mögé utasító eszközökké, hanem az emellé társuló akár 15 intelligens elemzési funkció is. A beépített elemzési szolgáltatások lehetővé teszik az elhagyott objektumok, az eltávolított tárgyak és a kamera mozgatásának és rongálásának észlelését, áthaladás- és mozgás érzékelését. Mindkét sorozatban megtalálható az Auto Smart Shade Control (automatikus intelligens fényerő-vezérlés), amely automatikusan kiválasztja az optimális megvilágítási szintet. Ezzel a rendszerek még problémás megvilágítási körülmények között is kiváló minőségű észlelési szolgáltatásokat és jó minőségű felvételeket nyújthatnak.

A külön képfeldolgozó és hálózatkezelő processzor, a DIGIC DV III és a DIGIC NET II beépítésével a teljes képfeldolgozási folyamat, így a rögzítés, feldolgozás, kódolás és továbbítás zökkenőmentesen zajlik. A kamerák eltávolítható infravörös szűrővel is rendelkeznek, így valóban éjjel-nappal használhatók.

Az új kamerák tervezésekor a Canon 70 éves tapasztalatára támaszkodott, melyet a csúcsminőségű optikák gyártásában, valamint a gyenge megvilágításnál is kivételes képek készítésére alkalmas kamerák fejlesztésében szerzett. A Canon hálózati kamerái könnyen telepíthetők, ONVIF Profile S kompatibilisek, és kiterjedt garanciaprogramok háttértámogatását élvezik. Az új kamerák 2014 decemberétől lesznek megvásárolhatóak.

A vásárlók, VMS partnerek és rendszerintegrátorok itt találhatnak bővebb információkat a Canon hálózati kameráiról: http://cpn.canon-europe.com



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés