Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetezz biztonságosabban a NetBaráttal!

Dotkom

Internetezz biztonságosabban a NetBaráttal!

Az Invitel amellett, hogy minőségi szolgáltatásokat kínál a családok számára a kényelmes otthoni felöltődéshez, felelős szolgáltatóként fontosnak tartja azt is, hogy ügyfelei körében előmozdítsa a tudatos mindennapi internethasználatot. A vállalat ezért a közelmúltban elindította NetBarát oldalát, amelynek célja, hogy segítse a szülőket és gyermekeiket az internet minél biztonságosabb használatának elsajátításában. A portál úgy a felnőttek, mint a fiatalok számára hasznos információkkal, tanácsokkal és érdekes hírekkel szolgál a világháló lehetőségeinek felfedezésével és az online veszélyek elleni védekezéssel kapcsolatban. A weboldal elismert partnerszervezetek, a köz- és civilszféra, valamint piaci szereplők együttműködésével jött létre, akik szakmai tapasztalatukkal járulnak hozzá a NetBarát közösség támogatásához.

Az Y és Z generáció tagjai gyakorlatilag „beleszülettek” az online világba: rutinosan használják a különféle kommunikációs eszközöket. Európai Uniós felmérés szerint a Magyarországon és a hasonló szociális és gazdasági helyzetben lévő országokban a gyermekek 72 százaléka rendelkezik otthonában interneteléréssel. Ezek a kiskorúak átlagosan 9 évesen elkezdenek önállóan netezni, és naponta mintegy 84 percet töltenek online, de nem ritkán már óvodás korú gyermekeket is találunk a képernyők előtt. Az internet óriási segítséget jelent az életben, támasz lehet a világ dolgainak megismerésében és a szerteágazó tudás megszerzéséhez is hozzájárulhat, ha megfelelően tudunk élni lehetőségeivel.

Az Invitel a NetBarát kezdeményezéssel hosszú távon kíván hozzájárulni a biztonságosabb internetezési szokások kialakításához és a tudatos médiahasználat elterjedéséhez. Az oldalról ingyenesen letölthető és díjmentesen használható magyar nyelvű szűrőszoftver is ezt a célt támogatja, és további eszközt biztosít a szülők számára, hogy megóvják gyermekeiket a károsnak ítélt tartalmaktól, valamint figyelemmel kövessék online tevékenységüket.

A NetBarát program partnerei

A NetBarát portál folyamatosan megújuló tartalmának összeállításában több partnerszervezet működik együtt az Invitellel, köztük a digitális technológiák társadalmi hatásainak kutatásával foglalkozó ITHAKA Nonprofit Kft. vagy a gyerekek, fiatalok által hívható segélyvonalakat üzemeltető Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány. A közreműködő szervezetek, illetve programok sorát gyarapítja a kábeltelevíziós szakma támogatásával született Tévézz okosan! weboldal, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ, valamint a Hatóság Internet Hotline weboldala, ahol bárki bejelentheti az interneten talált jogellenes, illetve a kiskorúak számára káros tartalmakat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés