Connect with us

technokrata

Indul a nevezés a Nikon Európai Filmfesztiválra

Dotkom

Indul a nevezés a Nikon Európai Filmfesztiválra

A Nikon a Raindance szervezettel és Asia Argentoval együtt bejelentette az első Nikon Európai Filmfesztivált, ahova a mai naptól lehet nevezni. A versenyen amatőrök és hivatásos filmesek egyaránt részt vehetnek, feladatuk egy legfeljebb 140 másodperces, „A Different Perspective” (Más nézőpont) nevű téma köré épülő rövidfilm készítése. Az online nevezés a mai napon indul és 2014. december 31-én zárul.

Asia Argento, a Nikon Európai Filmfesztivál zsűrijének elnöke, díjnyertes olasz színésznő és rendezőnő: „Nagyon izgalmas feladat számomra, hogy részt vehetek a Nikon Európai Filmfesztivál munkájában, már nagyon várom, hogy értékelhessem az olyan jól összeszedett, kreatív munkákat, mint amit egy 140 másodperces rövidfilm készítése megkövetel. A korszerű technológia minden eddiginél több ember számára nyitotta meg a filmkészítés lehetőségét, és a Nikon a már elismert és feltörekvő tehetségeket is ösztönözve egyre nagyobb szerepet vállal ebben a fejlődésben.”

Different Perspective” (Más nézőpont) téma

Minden filmkészítő valami mást mutathat meg ugyanarról az élményről. A nevezőket kértük, hogy olyan perspektívát mutassanak a témán belül, amely egyesíti a témával kapcsolatos saját álláspontjukat, az elmondott történethez való viszonyukat, valamint magát azt a helyet, ahonnan a kérdéses jelenséget megfigyelik. A díjazott kategóriák többek között: „Best Narrative” (legjobb történet) a legjobb, egyedi perspektívából elmondott történetért vagy „Technical Excellence” (kiváló technikai megoldás) a felszerelés legkreatívabb használatáért. A Fődíjat e kettő kombinációjával lehet majd elnyerni. A díjakat egy zsűri ítéli majd oda, a zsűri elnöke Asia Argento lesz, akit a közönség elsősorban színésznőként és rendezőnőként ismerhet a Scarlet Diva (2000), A szív csalfa vágyai (The Heart Is Deceitful Above All Things) (2004) és a legújabb Misunderstood (2014) című munkái kapcsán.

Kategóriák és díjak

A fődíj zsűri által kiválasztott nyertese egy Nikon D810 fényképezőgépet, valamint egy egyhetes szakmai utat a 2015. májusában megrendezésre kerülő cannes-i filmfesztiválra, mint a Raindance tiszteletbeli vendége nyer. Az utazás minden költségét a szervezők fizetik. A „Best Narrative” (legjobb történet), illetve a „Technical Excellence” (kiváló technikai megoldás) alkategóriák további két nyertese egy-egy Nikon D750 fényképezőgépet nyer és 3000 euró pénzjutalomban részesül, a „Best Student Entry” (legjobb tanulói pályázat) nyertesét pedig egy Nikon D750 fényképezőgép és 2000 euró pénzjutalom illeti meg. A „Best Film as Voted for by the Public” (a legtöbb közönségszavazatot kapott film) készítője pedig egy Nikon D750 fényképezőgépet nyer későbbi munkái elkészítéséhez.

Nevezési feltételek

– Minden nevezőnek itt kell regisztrálnia, hogy feltölthesse filmjét.
– A filmnek angol nyelvűnek kell lennie, vagy a filmet angol felirattal kell ellátni.
– A film nem lehet 140 másodpercnél hosszabb, illetve 30 másodpercnél rövidebb.
– Minden filmet HD formátumban kell rögzíteni.
– Egy nevező egy filmmel indulhat.
– A film nem lehet más filmes versenyek nyertese vagy résztvevője.
– A nevezés minden korosztály számára nyitott, 16 éves kor alatt írásbeli hozzájárulás szükséges.
– A beküldött pályaművek tetszőleges eszközzel készíthetők.
– Minden nyertesnek alá kell írnia egy felhasználásra vonatkozó szerződést.
– Minden pályázónak az összes, tartalmi korlátozásokra (pl. szexuális jellegű jelenetek, erőszak, – vallás, védjegyek, bűncselekmények stb.) vonatkozó feltételt el kell fogadnia.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle