Connect with us

technokrata

238 millió forintos informatikai fejlesztésen van túl a KSH

Dotkom

238 millió forintos informatikai fejlesztésen van túl a KSH

Összesen 238 millió forint vissza nem térítendő támogatásból hajtott végre informatikai fejlesztést a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a projekthez az Új Széchenyi Terv Elektronikus Közigazgatás Operatív Programból nyertek támogatást – közölte a statisztikai hivatal az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a 2012 novemberében kezdődött projekt elsődleges feladata olyan informatikai eszközök kifejlesztése volt, amelyek standardizált eljárásokkal támogatják a más szervezetek által gyűjtött adatok statisztikai célra történő biztonságos átvételét és feldolgozását, valamint a tájékoztatás keretében a KSH által kiadott adatállományok korszerű továbbítását.

A statisztikai munka korszerű eszközállományának bővítését folytatva a KSH a projekt keretében két újabb informatikai eszközt fejlesztett ki. A Karát rendszerrel a hivatal a nem kérdőív formátumú adatállományok fogadását és az egyedi felhasználói igények szerint összeállított adatok megrendelőhöz juttatását végzi. Az Adames rendszer belső alkalmazás, amellyel a Karáton keresztül átvett adatok ellenőrzése, javítása, tisztítása történik – olvasható a közleményben.

Forrás: MTISzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp