Connect with us

technokrata

Újra meghirdették az ASTRA Tehetség nemzetközi gyermekrajzversenyt

Dotkom

Újra meghirdették az ASTRA Tehetség nemzetközi gyermekrajzversenyt

Az idei iskolaév kezdetével a SES ASTRA (párizsi és luxemburgi értéktőzsde: SESG) immár negyedszerre hirdeti meg az ASTRA Tehetség nemzetközi gyermekrajzversenyt. A pályázatot Magyarország mellett Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában és Szerbiában indítja el a vállalat.

A pályázatra 8 és 15 év közötti gyermekek jelentkezhetnek műholdas szolgáltatásokat bemutató plakát készítésével. A hagyományokat követve a pályázat idén is jótékony célt szolgál, az ASTRA minden beküldött kép után 1 eurót adományoz a Horvát Vöröskeresztnek. A pályázattal összegyűjtött összeget olyan iskolák támogatására fogják felhasználni, amelyek a 2014-es árvíz idején sérültek meg a dél- kelet-európai régióban.

A verseny 2014. október 1-től november 30-ig tart. A Szlovák Nemzeti Galéria égisze alatt a szakértői zsűri 12 nyertest választ majd ki a rajzok beküldői közül, akik értékes díjakat kapnak.

A pályaműveket a www.astratalent.eu weboldalon várjuk, ahol a feltöltött művekre november 10. és 30. között lehet szavazni. Az a hat gyermek, akiknek rajzaira a legtöbb szavazat érkezik, szintén díjazásban részesül.

Tavaly nagyon sikeres volt a pályázat, több mint háromezer rajz közül válogatott a zsűri. A magyar gyerekek nagyon jól szerepeltek a versenyen, 3. helyen végzett Nyúl Sára Bonyhádról, egy debreceni kisdiák, Tóth Evelin pedig 9. helyezést ért el. Emellett három magyar gyermek pályaműve is bekerült a hat legnépszerűbb rajz közé a közönségszavazáson.

„Az elmúlt évek eredményei, korábbi pályázataink tapasztalatai is azt mutatják, hogy mennyire kreatívak és tehetségesek a gyermekek. Fontosnak tartjuk, hogy a kezdeményezés jótékony célt is szolgáljon így ebben az évben, a fiatal művészek pályázataik elkészítésével hozzájárulnak az árvíz sújtotta területeken élő társaik megsegítéséhez” – mondta Barbara Uzunowa-Drymer,a SES ASTRAKelet-Közép-Európáért felelős marketingvezetője.

A Horvát Vöröskereszt jelentős erőfeszítéseket tesz a 2014-es árvíz sújtotta dél-kelet-európai területek kárenyhítéséért, nagyon hálás a SES támogatásáéért, és a kis tehetségeknek, akik kreativitásukkal egy jó ügyhöz járulnak hozzá. További információért látogasson el a www.astratalent.eu weblapra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák