Connect with us

Második irodáját nyitotta meg Pécsett az ITSH

Dotkom

Második irodáját nyitotta meg Pécsett az ITSH

A helyi egyetemmel kialakított együttműködés eredményének is tartják a szakemberek azt, hogy Pécs, illetve a Dél-Dunántúl egyik legjelentősebb munkaadója, az IT Services Hungary Kft. (ITSH) mára „kinőtte” pécsi szolgáltató központját és – meglévő telephelyének megtartása mellett – nemrégiben újabb irodaházat nyitott a baranyai megyeszékhelyen.
A négyemeletnyi új irodában összesen mintegy 300 kolléga számára tudnak majd munkát adni: közülük közel 130-an már be is költöztek a Nagy Lajos király úti létesítménybe, 50 további kollégát pedig még az év végéig igyekszik megtalálni Magyarország legnagyobb infokommunikációs-technológiai (ICT) vállalkozása – alapvetően helyi, fiatal szakemberek verbuválásával.

Az ITSH Magyarország legtöbb embert foglalkoztató ICT-vállalata, amely Pécs városának és Baranya megyének is az egyik legjelentősebb munkaadója – különösen a magasan képzett szakemberek munkaerőpiacán.

„Ezt a pozíciónkat nemcsak megtartjuk, de tovább is erősítjük a 2014-es esztendőben – mondta el az új telephely átadásán Bőthe Csaba, az ITSH ügyvezetője. – Országosan is növekszik a létszámunk, az év eleji 3200 főről az év végére mintegy 3900 főre. Ebből a növekedésből pedig a pécsi szolgáltató központunk is kiveszi a részét. Olyannyira, hogy a régi irodánkat mára kinőttük, ezért most – a korábbi telephely megtartása mellett – újabb, nagyobb és a korábbinál is modernebb munkahelyi térbe költözünk be. A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy az idei évben 146 fővel, 338 főre bővült a pécsi telephely létszáma. De itt még nem állunk meg:  az idén további, legalább félszáz fiatal pécsi kollégának lesz lehetősége arra, hogy nemzetközi karriert csináljon, méghozzá itthon” – fogalmazott a cégvezető utalva arra, hogy az ITSH főleg külföldi, meghatározó részben német ügyfelek megrendeléseit elégíti ki. A nyelvtudás, elsősorban a német szakmai nyelv ismerete így nem csupán elvárás feléjük, de egyúttal a nemzetközi projektekben, az európai ICT-szektorban való tapasztalatszerzés záloga is a számukra. (Épp a hazai pályán megvalósítható nemzetközi karrier lehetőségére utalva csábította az ITSH nemrég egy, sokak figyelmét felkeltő helyi kampányban a fiatal szakembereket azzal, hogy számukra munkát, sőt, karrierlehetőséget kínált „Fünfkirchenben”, ami – köztudomásúlag – Pécs német elnevezése.)

Az új irodákat felavató sajtóeseményen elhangzott, hogy a költözés már csak ezért sem tekinthető csupán egy cég „belügyének”: a fejlesztésnek hatása van a város, a megye életére is, elsősorban a magasan képzett szakemberek helyi munkaerő-piacára. Az ITSH vezetése részéről ezért is volt magától értetődő, hogy az új telephely ünnepélyes felavatására Páva Zsoltot, Pécs város polgármesterét kérik fel. A város első embere a szolgáltató központ átadásán elmondta:

„Pécs mindig is a magyar felsőoktatás egyik fellegvára volt. Az elmúlt évtized fejlesztései, illetve a mai napban is testet öltő eredményei láttán pedig már bátran kijelenthető, hogy az lesz a következő emberöltőkben is. Ma már a klasszikus tudományokon kívül ugyanis a 21. század legkorszerűbb tudását is el lehet sajátítani a város egyetemi műhelyeiben. Immár a jövő infokommunikációs szakemberei is innen kerülnek ki: sőt, a fiatalok nemcsak versenyképes diplomát és életrevaló tudást kaphatnak nálunk, de karrierlehetőséget is.”

A Nagy Lajos király úti beruházás nagyságrendjét jól érzékelteti néhány fontosabb adat. A 2370 négyzetméteres irodaterület bár az egyik legnagyobb az ITSH irodakomplexumai közül, mégis a legalacsonyabb költségigényű: a legkorszerűbb gépészet beépítése révén például az ún. open office-rendszerben működő irodahelyiségek magas energiahatékonysággal, környezetkímélő módon működnek. Az ITSH csapata az új irodákhoz 1033 darab végpontot épített ki, amihez több mint 8 ezer méter hálózati kábelt használt fel: ezzel több, mint negyvenszer lehetne körbetekerni a pécsi bazilika épületét!
A cég számára ugyanakkor fontos, hogy ne csak magához csábítani tudja a legjobb tudással rendelkező szakembereket, de megtartani is: a munkatársak kényelmét ezért kerékpártárolók, öltözők, zuhanyzók és egy klubhelység, illetve egy közös tetőterasz is szolgálja majd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom