Connect with us

Újabb díjat nyert a Schneider Electric

Dotkom

Újabb díjat nyert a Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a fenntarthatósági és energiahatékonysági ismeretek terjesztését célzó online oktatási programja, az Energy University első helyet ért el a 2014-es Európai Fenntartható Energia díj Oktatás kategóriájában. A díjat az Európai Bizottság minden évben a Fenntartható Energia Hét keretében ítéli oda az arra érdemes projekteknek. Idén 342 pályázat közül választották ki az egyik legjobbként a francia vállalat programját.

Az Energy University 2009 óta több mint 350 ingyenes tanfolyamot, továbbá két globális, professzionális tanúsítványt nyújtó vizsgát is kínál a szakmai előmenetel támogatása érdekében. Az Energy University az Institute of Energy Professionals (IEP) intézet közreműködésével a közelmúltban indította útjára a Professional Energy Manager (PEM) vizsgát, amely az energetikai szakemberek számára biztosít lehetőséget képzettségük fejlesztésére az egyre bővülő energiagazdálkodási szektorban. 2013-as indulása óta több mint százan szereztek ilyen minősítést világszerte. Összességében a projekt keretében a világ 180 országából közel 400 000 szakember 600 000-nél is több kurzust végzett el, 13 nyelven.

„Ezek az adatok és az Európai Fenntartható Energia díj elnyerése nem csupán a projekt sikerességét bizonyítják, hanem azt is, hogy óriási szükség van az energiahatékonyság terén képzett szakemberekre. Az Energy University nemcsak mérnököket és tudósokat lát el információval, mint ahogy az a piacon jellemző, hanem lehetővé teszi, hogy az üzletemberek és a lakástulajdonosok is megalapozott döntéseket hozhassanak az energiafelhasználással és -menedzsmenttel kapcsolatos kérdésekben” – mondta Chris Hummel, a Schneider Electric marketingigazgatója.

A program sikere a felhasználói trendek vizsgálatával mérhető: havonta több ezer felhasználó jelentkezik be és ismerkedik meg az energiagazdálkodás alapjaival. A felhasználói profilok nagyon változatosak, ami jól mutatja, hogy a program rendkívül széles közönséget vonz. Az Energy University felhasználói létesítményüzemeltetési, építőipari, elektronikai, környezetvédelmi, energiaipari és tervező szakemberek. Jórészt vezetőkből, igazgatókból, magánszemélyekből és főiskolai hallgatókból állnak, akik a karrierjüket szeretnék előmozdítani, illetve az energiahatékonysággal kapcsolatos fogalmakat szeretnék tisztába tenni. A multinacionális vállalatok szintén kihasználják a program kínálta egyedülálló lehetőséget a szakmai fejlődésre. Számos, az autóipari, élelmiszeripari, vendéglátóipari, egészségügyi, olaj- és gázipari, valamint információtechnológiai ágazatban tevékenykedő nemzetközi vállalat regisztrált már a programba. Az Energy University emellett lehetőséget kínál a vállalatok számára, hogy saját webhelyükön egyéni tanmeneteket hozzanak létre, amelyek alkalmazottaik számára belső képzési eszközként szolgálhatnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom