Connect with us

technokrata

ITBN 2014: Avagy hogyan érhető el magasabb szintű információ-biztonság

Dotkom

ITBN 2014: Avagy hogyan érhető el magasabb szintű információ-biztonság

Közép-Kelet Európa legnagyobb IT biztonsági rendezvénye 2014. szeptember 23-24-én ismét megnyitja kapuit, immáron tízedik alkalommal. A kétnapos rendezvényen hazai és nemzetközi független, és a vállalati szektorból érkező szakemberek keresik a választ napjaink legnagyobb biztonságtechnikai dilemmájára: hogyan érhető el magasabb szintű információ-biztonság a magánszféra sérülése nélkül? A konferencia részletes programja már elérhető az ITBN weboldalán.

Az ITBN idén rekordszámú, 80 előadással várja az informatikai biztonság iránt érdeklődőket. A támogatók jóvoltából több mint 100 vezető fejlesztő és döntéshozó fog előadást és demót tartani az ITBN-en. A rendezvény a hazai mellett egyre nagyobb nemzetközi elismerésnek is örvend, amit jól mutat, hogy az előadók közel harmada külföldről érkező, nemzetközi porondon is ismert biztonságtechnikai szakértő.

A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is érkezik az ITBN-re Nógrádi György biztonságpolitikai szakember, aki a magánélet és a biztonság kérdéseiről, valamint a kiberháború aktualitásairól fog beszélni. Az első nap egyik kiemelt előadását René Pieëte, a McAfee Észak- és Kelet-Európáért felelős senior SE Igazgatója tartja majd „Leading The World Into Connected Security” címmel. A szakember többek között beszélni fog a vállalat által képviselt IT biztonsági trendekről, az összekapcsolt biztonsági megoldások fontosságáról, illetve a legújabb generációs védelmi rendszerekről, amelyek már az Intel-el közös fejlesztésben kerültek kialakításra.

Ugyancsak az első nap egyik plenáris előadását tartja majd Dominic Storey, a Cisco Systems biztonságtechnikai mérnök vezetője „Practical process control security” címmel. Az előadásban nagy hangsúlyt kap a gyárak, bankok, vasúttársaságok és egyéb létfontosságú informatikai apparátusokkal bíró szolgáltatók felügyeleti irányítását és adatgyűjtését (SCADA) szolgáló rendszere. A prezentáció különlegessége, hogy a szakember élőben bemutatja majd egy SCADA rendszer megtámadását is.

A második nap egyik kiemelt előadója Jakub Jiricek, a Palo Alto rendszermérnöke és információbiztonsági tanácsadója, aki előadásának a „Next generation protection against yet-unknown threats” címet adta. Az előadásban szó lesz az egyik legnehezebben védhető támadási formáról az APT (Advanced Persistent Threats/folyamatos fenyegetést jelentő támadások) melyek hatékonysága rendkívüli egyediségükben és ez által célozható bevetésükben rejlik. A szakember bemutatja a Palo Alto megoldását ezekre a roppant nehezen detektálható károkozókra, ötvözve az új generációs tűzfal-technológiájukat a zártláncú „fenyegetés- intelligencia” rendszerükkel.

Stefan Tanese, a Kaspersky Lab senior biztonságtechnikai kutatója jelentkezik az első napon a „Staying Secure In The Age Of Cyber-Surveillance” című előadásával, amely a kiber-kémkedés titokzatos, és félelmetes világába vezeti a hallgatóságot. Prezentációjából kiderül, hogy a legjobban kidolgozott, legveszélyesebb trójaiak, vírusok vagy férgek feladata ma már nem anyagi természetű, hanem gyakran kormányok és nagyhatalmak fejlesztik ki a kiberháború fegyvereként, céljuk az információszerzés és a megfigyelés. A Magyar Biztonsági Civil Akadémia pedig a FinFisher kémprogramnak és a biztonsági törvény utóéletének témájával foglalkozik majd.

Egy egészen különleges előadásra is sor kerül az idei ITBN-en. Kevesen tudják, hogy a nemzetközi T-Systems világszínvonalú IT Biztonsági Központja hazai háttérrel működik. Még kevesebben ismerhették meg a központ szakembereinek teljes mértékben nyugat-európai működésből származó gyakorlati tapasztalatait. Idén ebbe a világba tekinthetünk bele az IT Services Hungary segítségével.

„Az ITBN számunkra 2014-ben is a legfontosabb szakmai rendezvény. Szerintünk a végfelhasználók számára rendkívüli értéket jelent, hogy a konferencián nem csak az aktuális trendekről, veszélyforrásokról, problémákról tájékozódhatnak; de egyúttal számos szállító a problémákra adott megoldásait is tanulmányozhatják. Mi a saját különtermünkben is változatos programmal készülünk: az áttekintő jellegű, összefoglaló előadástól egészen az élő termékbemutatóig. A két napos rendezvény mindenkinek fizikai kihívás is, ezért a megfáradt látogatókat szívesen látjuk a RelNet Lounge területén, ahol megvitathatják velünk tapasztalataikat” – mondta el Dávid András, az egyik legnagyobb támogató, a RelNet Technológia Kft. képviseletében.

Érkezik még az ITBN-re Peter Sandkuijl, a Check Point európai műszaki igazgatója, aki Software-Defined Protection címmel tart majd plenáris előadást, amiben egy olyan átfogó szemléletmódról fog beszélni, ami forradalmasíthatja és egységesítheti a jelenleg alkalmazott biztonsági megközelítéseket.

Az idei ITBN-t Mikko Hyppönen, a neves finn biztonsági guru is megtiszteli egy videóprezentáció formájában “Privacy is not negotiable. Fighting for digital freedom” címmel. Az ITBN-en való részvétel – a támogatók jóvoltából – továbbra is ingyenes, de regisztrációhoz kötött! További információt a programról vagy a regisztrálási lehetőségről a www.itbn.hu oldalon talál.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák