Connect with us

Hirdetés

technokrata

Technológia mindenek felett

Dotkom

Technológia mindenek felett

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a Francia Alpok legmagasabban fekvő menedékháza, a Refuge du Goûter elnyerte a HQE (Haute Qualité Environnemental, kiváló környezetvédelmi minőség) tanúsítványt. A Schneider Electric egyedülálló technológiai megoldásaival felszerelt épület hivatalos megnyitó eseményeit szeptember elején rendezték meg.

A 3835 méteres magasságban található Refuge du Goûter az utolsó menedékház a Mont Blanc-on, mielőtt a mászók elérnék a hegy csúcsát a „royal traverse” útvonalon (a francia normál úton). A projekt keretében a Schneider Electric azzal bízta meg csapatait, hogy a helyszínre jellemző extrém körülményeknek megfelelő ötletekkel álljanak elő a tervezés során. Az építés során alkalmazott speciális műszaki megoldások lehetővé teszik a menedékház teljes energiarendszerének és minden erőforrásának a felügyeletét, hogy a vendégek kényelemben és biztonságban érezhessék magukat. Emellett segítik a villamos áram és a hőenergia átalakítását, elosztását, valamint felügyeletét is. A központosított vezérlőrendszernek köszönhetően az üzemeltetők felügyelhetik a berendezéseket, és valós időben, a helyszínen és távolról egyaránt megfigyelhetik az energiatermelési és -fogyasztási adatokat.

A 120 férőhelyes, négyemeletes, rozsdamentes acéllal borított faszerkezetes menedékhely energiarendszere önellátó. Többféle energiaforrást, például napelemeket, biomassza-generátort és akkumulátorokat is használ. A különleges projekt kivitelezése minden résztvevőtől magas szintű elkötelezettséget követelt meg, hogy a rendkívüli helyszínhez, magassághoz és funkcióhoz igazodó, energiahatékony és a lehető legkisebb környezeti lábnyomot hagyó épületet tudjanak kialakítani.

„A kivitelezést jellemző szélsőséges körülmények – a viharos szelek, a rendkívül alacsony hőmérséklet, az elszigetelt helyszín – igazi műszaki és emberi kihívássá tették a projekt megvalósítását. A Schneider Electric munkatársai minden tudásukat és szakértelmüket bevetették, hogy megbízható és tartós megoldásokkal álljanak elő. Ez az elkötelezettség összhangban áll a Schneider Electric Foundation fenntartható fejlődés fókuszú, szemléletformáló programjával, amelyet az új Refuge du Goûter is szimbolizál” – mondta Luc Rémont, a Schneider Electric France elnöke.

Nyitóceremóniák

A hivatalos megnyitó két fő eseményből állt: szeptember 4-én hat csapat indult el kötéllel összekötve, hogy az első nyitóünnepségre felmásszon a Refuge du Goûter-be. A mászók között volt Georges-François Leclerc, Haute-Savoie prefektusa, Jean-Marc Peillex, Saint-Gervais-les-Bains polgármestere és tanácsosa, valamint a Francia Hegymászó Szövetség (FFCAM) tagjai és a Schneider Electric munkatársai. Szeptember 6-án a hivatalos ceremóniára is sor került az Espace Mont Blanc Saint-Gervais-les-Bains-i központjában. A rendezvényen Ségolène Royal francia környezetvédelmi, fenntartható fejlődési és energetikai miniszter is részt vett. Tiszteletét tette még Georges-François Leclerc, Jean-Marc Peillex, Jean-Jack Queyranne, Rhône-Alpes tartományi tanácsának elnöke, Christian Monteil, Haute-Savoie tartományi tanácsának elnöke, Georges Elzière, a Francia Hegymászó Szövetség (FFCAM) elnöke, Amandine Boulo, az FFCAM Saint-Gervais-les-Bains-i tagozatának elnöke, valamint Gilles Vermot-Desroches, a Schneider Electric fenntartható fejlődésért felelős igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés