Connect with us

technokrata

Íme a Samsung ötletes koncepciónyomtatói

Dotkom

Íme a Samsung ötletes koncepciónyomtatói

A Samsung az IFA 2014-en bemutatott innovatív koncepciónyomtatóival új és izgalmas lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Az otthoni és irodai használatra szánt négy koncepciónyomtató élénk színekben, újszerű formákkal és környezetbarát funkciókkal – például az újrahasznosított papír felhasználásának lehetőségével – mutatkozott be. A koncepciótervek ráadásul a 2014-es iF Design Awardot is elnyerték a Koncepciótervezés kategóriában. A Samsung arra számít, hogy az új nyomtatók fontos szerepet fognak játszani az egyre elterjedtebb mobilnyomtatás területén.

„A Samsung koncepciónyomtatóit három alapvető szempont szerint tervezték: egyszerűség, mobilitás és gyors használat. Az újszerű dizájn szerint kialakított koncepciónyomtatóinkat a mobilnyomtatás otthoni és irodai alkalmazása, valamint az egyre népszerűbb környezetbarát technológia elterjesztése hívta életre” – mondta Seungwook Jeong, a Samsung Electronics Nyomtatási Megoldások Üzletágának vezető tervezője.

Innovatív nyomtatók otthoni és irodai használatra

A mobilnyomtatás egyre népszerűbb irányzatán belül a „Vase” egy olyan mono lézernyomtató, amely rendkívül kis helyet foglal el a nappaliban. Az álló kialakításnak köszönhetően egyrészt függőlegesen adagolható a papír, másrészt kisebb helyet is foglal. Több semleges színben is elkészült, így bármilyen stílusú nappaliszobában elhelyezhető.

Az „Egg Tray” egy környezetbarát festékpatron csomag, amelyet újrahasznosított papírból készült dobozba csomagoltak. A hagyományos papírdoboz helyett – amelyben levegővel töltött párnácskák, kézikönyv és garanciajegy is található – az „Egg Tray” újrahasznosított préselt papírból készült tálcában érkezik. Ez nem csak az anyagköltségeket csökkenti le, de sokkal környezetbarátabb is.

A „One & One” egy hibrid kialakítású mono lézernyomtató, amely két különböző színben képes nyomtatni. A két festékpatron lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a cián, a magenta vagy a sárga színnel egészítse ki a szabványos fekete nyomtatást.

A „Mate” egy mono lézernyomtató, amelynek színeit a panelek segítségével egyszerűen személyre szabja a felhasználó, s így a szoba esztétikai kialakításához is hozzáilleszthető. A panelek a felhasználó személyes ízlésének megfelelően cserélhetőek.

A 2014 iF Design Award dizájnkoncepció kategóriájának nyertesei:

Vase:

Dizájnkoncepció: A nappaliban való használatra tervezték. A dizájn passzol a felhasználók mobilis világához.

Jellemzők: Új, álló kialakítás, a papír függőlegesen adagolható a lakásban történő helyspórolás érdekében.

Kialakítás

1) Egy nyomtató, amelybe függőlegesen adagolható a papír, s ezzel a mérete a minimumra csökkenthető.

2) A márka értékének és a piaci részesedés növelése érdekében olyan új dizájnt alakítottak ki, amely követi a felhasználói trendeket.

* Elnyerte a 2014-es IDEA Gold Award-ot

* Elnyerte a 2014-es iF Design Award-ot a dizájnkoncepció kategóriában

 

Egg Tray:

Dizájnkoncepció: Környezetbarát: újrahasznosított papírból készült tartóban kapható, amely ugyanakkor garantálja a termék épségét is (tonerkazetta)

Jellemzők: Újrahasznosított préselt papírból készült tartódoboz.

Kialakítás

1) Anyagköltség csökkentése és a folyamatok egyszerűsítése

2) Teljes egészében újrahasznosított anyagokból készült

* Elnyerte a 2014-es iF Design Award-ot a dizájnkoncepció kategóriában

 

One&One:

Dizájnkoncepció: Fekete-fehér prémium dizájn, egyszerű, fényes szögletes kialakítású felület.

Jellemzők: Személyre szabható: a felhasználók plusz egy tetszés szerinti színt használhatnak.

Kialakítás

1) Két kerek festékpatron

2) A hibrid kialakítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az alapszín mellett ciánt/magentát/sárgát is használjanak a nyomtatásnál

* Elnyerte a 2014-es iF Design Award-ot a dizájnkoncepció kategóriában

 

Mate:

Dizájnkoncepció: Jobb felhasználói élményt nyújt: lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy saját ízlésük szerint válasszák meg a nyomtató színét.

Jellemzők: A felhasználók különféle színes panelek segítségével megváltoztathatják a nyomtató külső burkolatát.

Kialakítás

1)    Egyező méretű moduláris elemekből álló nyomtató

2)    A szín és a mintázat egyszerűen személyre szabható a felhasználó igényei szerint

* Elnyerte a 2013-as IDEA Gold Award-ot

* Elnyerte a 2014-es iF Design Award-ot a dizájnkoncepció kategóriábanSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák