Connect with us

technokrata

Bemutatta első, nyolcmagos processzor családját az Intel

Dotkom

Bemutatta első, nyolcmagos processzor családját az Intel

Az Intel bemutatta a Intel Corporation felfedte a fátylat az első nyolcmagos asztali számítógépekbe tervezett új, Intel® Core™ i7-5960X Extreme Edition processzort. A korábban “Haswell-E” kódnéven futó processzort elsősorban olyan komoly számítógép felhasználóknak tervezték, akik a legtöbbet szeretnék kihozni asztali PC-jükből.

Számítógép rajongóknak, gamereknek és nagy mennyiségű tartalmat előállító felhasználóknak szánja az Intel az új, 16 számítási szálat tartalmazó és a DDR4 memóriát támogató processzorát, amellyel az asztali PC minden korábbinál nagyobb teljesítményű és gyorsabb lehet. Az új Intel® X99 lapkakészlet és a robosztus tuningolási képességek lehetővé teszik, hogy a felhasználók kihozzák számítógépükből a legtöbbet.

“Izgatottak vagyunk, hogy az “újragondolt PC” egy újabb fázisát mutathatjuk be” fogalmazott Lisa Graff, az Intel Desktop Klines Platform csoportjának ügyvezető igazgatója. “Ezt a termékcsaládot olyan felhasználók igényeire szabtuk, akik minden korábbinál erősebb, gyorsabb számítógépre vágynak. Ezt a célt tartottuk a szemünk előtt, amikor a fejlesztés során szorosan együttműködtünk más – alaplap, memória, videókártya – gyártókkal” tette hozzá.

Az Intel X99 lapkakészlet alapú platformok támogatják a Thunderbolt™ optikai kábeltechnológiáját.  A Thunderbolt 2 add-in kártya párosításával a számítógép adatátviteli sebessége 20 Gbps-ra bővíthető. Az olyan nagy adatátvitelt igénylő technológiák esetében, mint a 4K videószerkesztés, 3D renderelés vagy játékfejlesztés esetén a számítógép hasznos kiegészítője lehet a Thunderbolt 2.

Az Intel új hat és ötmagos processzorait a jövő héttől lehet megvásárolni 389 és 999 dollár közötti áron. A termékskáláról és árakról az Intel honlapjáról tájékozódhat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle